• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiauliečiai vėl užsimojo pasiekti rekordą. Profesinio rengimo centras tęsia tradiciją – kad rekordai būtų valgomi. Šį kartą kuria pakepintos  duonos piramidę. Sunkiausia rekordo siekimo dalis – susmulkinti česnakus ir duoną įtrinti druska, mat produktai graužia rankas. Tačiau keliolika tūkstančių riekelių sėkmingai iškepta.

Šiauliečiai vėl užsimojo pasiekti rekordą. Profesinio rengimo centras tęsia tradiciją – kad rekordai būtų valgomi. Šį kartą kuria pakepintos  duonos piramidę. Sunkiausia rekordo siekimo dalis – susmulkinti česnakus ir duoną įtrinti druska, mat produktai graužia rankas. Tačiau keliolika tūkstančių riekelių sėkmingai iškepta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo šešių ryto jau kaito aliejaus puodai, ant padėklų gulė gražiai supjaustytos duonos riekės. Populiarus skanėstas – su česnaku ir druska pakepinta duona –  nuo šiol gali būti įrašytas į rekordų knygą.

REKLAMA

„Esam suskaičiavę, kad yra 18832 gabaliukai. 280 kepalų duonos, po 800 gramų. Koks aukštis piramidės – sunku pasakyti. Česnakų 3 kg, druskos 3 kg, ir skanaus aliejaus 50 litrų“, - pasakoja duonos rekordo sumanytoja Renata Veršinskienė.

Rekordinis kepinys bus sudėliotas į taisyklingą piramidę. Atrakcijos sumanytojams teko laikytis griežtų taisyklių. Virėjams teko ir žodyną vartyti, ir net geometrija domėtis –  duonos rekordas turi būti sudėliotas pagarbiai ir gražiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Supilta krūva – kažkaip ne taip. Tai dėliojom žodžius, geriausias variantas – Lietuvių kalbos žodyne – turi būt aiškios kraštinės, 3 pozicijos, trikampis turi būti griežtas. Taip ir darysim“, - pasakoja R. Veršinskienė.

Na, o kol rekordinio kepinio riekės gula tik į lėkštes ir padėklus, kepėjai svarsto, kaip apsaugoti rankas - moterys juokiasi, kad jau vien nuo pjaustymo peilis nutrynė pūsles. O dar druskos užbėrus ir česnakais patrynus – tikrai nesaldu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dirbam su pirštinėm, saugom. Šiaip, griaužia, griaužia ir česnakai, ir druska griaužia rankas. Apsaugo pirštinės“, - sako virėja Ingrida Vaišnorienė.

Gruzdintos duonos piramidė bus iš kelių rūšių duonos – baltos ir juodos. Kad visi gurmanai pasimėgautų. O netveriantiems smalsumu, koks rekordo skonis, virėjai atskleidžia paslaptį, kaip ir namie išbandyti šį receptą.

REKLAMA

„Tiesiog supjaustoma duonytė, į puodą supilamas aliejus, pakaitinama ir gruzdinama iki tam tikros spalvos. Ir po to druska, česnakai. Papurtoma gerai. Ir viskas.“, - sako virėja Miglė Misevičienė.

Kepintos duonos su česnaku piramidė bus išmatuota tik savaitgalį. Pakruojo dvare, kur vyks amatų šventė. Virėjų amato Šiauliuose mokanti mokykla taip pristato jau ne pirmą rekordą. Kepė milžinišką saldų skruzdėlyną, Velykų zuikį ir net nuliejo šokoladinį Donelaičio biustą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų