mitybos racionas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „mitybos racionas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „mitybos racionas“.

Atsargiai su maistu: mokslininkai susiejo itin apdorotą maistą su širdies ligomis, vėžiu ir ankstyva mirtimi

Itin apdorotas maistas yra tiesiogiai susijęs su 32 žalingais poveikiais sveikatai, įskaitant didesnę širdies ligų, vėžio, antrojo tipo diabeto, nepalankios psichikos sveikatos ir ankstyvos mirties riziką, teigiama didžiausioje pasaulyje tokio pobūdžio apžvalgoje.
2024-02-29

Pasakė, kokio amžiaus vertėtų atsisakyti alkoholio visai

Su amžiumi alkoholis daro didesnį ilgalaikį poveikį sveikatai. Eksperto teigimu, norint išvengti demencijos, būtų protinga visiškai atsisakyti alkoholio. Yra įrodymų, kad per gausus alkoholio vartojimas didina demencijos išsivystymo riziką. Alzheimerio draugija aiškina: „Alkoholio vartojimas susijęs su smegenų baltosios medžiagos, kuri padeda perduoti signalus tarp skirtingų smegenų sričių, tūrio sumažėjimu. Dėl to gali sutrikti smegenų veikla.
2024-01-24

1 produktas puikiai pravers Kūčioms: pigu, sveika ir skanu

Ruošiant lietuvišką šventinį stalą kiekviena minutė tampa aukso vertės, tad paklausiausi receptai tampa tie, kurie nereikalauja pernelyg ilgo pasiruošimo. Tokiais atvejais praverčia ilgo galiojimo produktai, kurių galima įsigyti anksčiau ir prasidėjus šventinių patiekalų ruošimui tiesiog turėti jų po ranka. Anot gydytojos dietologės dr.
2023-11-17

Šie produktai – aukso gysla kepenims: valgykite į sveikatą

Kepenys yra vienas iš svarbiausių mūsų kūno organų, atliekantis daugybę svarbių funkcijų, susijusių su medžiagų apykaita, detoksikacija ir maisto virškinimu. Viena iš efektyvių priemonių, padedančių išlaikyti kepenų sveikatą, yra tinkamas mitybos racionas. Mitybos specialistas Mantas Liekis pasakoja, kokius produktus valgyti ir kokių vengti, norint palaikyti sklandžia kepenų veiklą.
2023-10-09

Šie produktai – aukso gysla inkstams: ragina valgyti dažniau

Gerai inkstų veiklai ir tinkamam jų funkcionavimui svarbi subalansuota mityba. Pagrindinė inkstų užduotis – iš kraujo šalinti medžiagų apykaitos produktus ir reguliuoti druskos bei skysčių pusiausvyrą organizme. Mitybos specialistas, dietistas Mantas Liekis pasakoja, kokius produktus valgyti ir kokių vengti, norint palaikyti sklandžią inkstų veiklą.
2023-10-07

Šių vaisių nauda organizmui neišmatuojama: ragina valgyti dažniau

Nektarinai pradėti auginti jau senovės Kinijoje, kai maždaug prieš 2 000 metų persikų sode įvyko atsitiktinė genetinė mutacija, po kurios atsirado vaisius lygia odele be pūkelių. Savo pavadinimą jis įgijo Senovės Persijoje, kurioje buvo laikomas delikatesu dėl saldaus skonio. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė atkreipia dėmesį, kad ilgą kulinarinę istoriją menantys nektarinai išsiskiria ne tik savo skoniu, bet ir antioksidacinėmis savybėmis, kurios lėtina senėjimo procesus žmogaus organizme.
2023-08-29

Dietologė niekada nevalgo 3 produktų: štai, kokie jie

Gydytoja dietologė išdavė tris maisto produktus, kurių niekada nevalgo – jie sveikatai neduoda jokios naudos. Štai, kokių maisto produktų niekada nerasite jos namuose.  Dietologė Kim Pearsons pasidalino, kokių produktų niekada nevalgo. Ji sako nesivaikanti jokių dietų ir niekada jų nesilaikanti, bet turi aiškias priežastis, kodėl nevalgo šių trijų produktų, rašo standard.co.uk.
2023-08-28

Sveikos akys – įvairaus mitybos raciono priežastis

Lietuvoje yra per 7 tūkst. žmonių, priklausančių Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungai. Jos atstovų teigimu, sergančiųjų akių ligomis šalyje gali būti ir daugiau. Pasaulinės aklųjų asociacijos duomenimis 177 pasaulio šalyse priskaičiuojama apie 160 mln. aklų ir silpnaregių žmonių. Įtaką daro daugybė veiksnių Pasak vaistininkės-ekspertės Vilmos Dukevičienės, pastebima, kad šalies gyventojų sergamumas akių ligomis didėja.
2010-06-23

Lietuviai ydingai formuoja savo maisto racioną

21 proc. pieno produktų, tiek pat daržovių ir vaisių, 15 proc. gaiviųjų gėrimų, 12 proc. grūdinių produktų, 11 proc. mėsos, ir net 8 proc. saldumynų – taip atrodo statistinio Lietuvos pirkėjo maisto racionas, kurio duomenys gauti apibendrinus 2009 m. IKI prekybos tinklo pardavimus pagal produktų kategorijas. Dietologai sako, jog toks racionas anaiptol neatitinka rekomenduojamos mitybos piramidės ir įspėja, jog tokie lietuvių įpročiai gali sukelti įvairius sveikatos sutrikimus.
2010-01-29
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų