Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

Pusė arbatinio šaukštelio čiobrelių;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
2 šaukštai kapotų petražolių;
600 g kiaulienos sprandinės;
0,3 arbatinio šaukštelio rozmarinų;
6 šaukštai sezamų aliejaus;
1 šaukštas sojų padažo;
1 baklažanas;
2 česnako skiltelės
1 cukinija;
4 maži svogūnai;
1 pomidoras;
1 saldžioji paprika;
1 svogūnas.

Gaminimas

Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką apibarstyti druska ir sugrūsti. Susmulkintą svogūną bei česnak sumaišyti su sojų padažu, žalumynais ir aliejumi. Mėsą užpilti marinatu ir įdėti į šaldytuvą. Daržoves nuplauti, nusausinti, supjaustyti gabaliukais (3 cm ir 1/2 cm storio) ir nusausinti popieriniu rakšluostėliu. Svogūnus nulupti, didesnius - perpjauti pusiau. Mėsą nuvarvinti sietelyje. daržoves sumaišyti su marinatu, kad vienodai sudrėktų. Jei reikia, apšlakstyti šlakeliu aliejaus. Mėsos ir daržovių gabaliukus pakaitomis suverti ant metalinių iešmų, dėti ant grotelių (tik ne per arti). Šašlykus galima kepti tik keptuvėje be riebalų. Kepamus šašlykus retkarčiais apkepti.

Gairės: čiobreliai, druska, petražolės, kiaulienos sprandinė, rozmarinai, sezamo aliejus, sojų padažas, Baklažanas, česnakas, cukinija, svogūnai, pomidoras, saldžioji paprika.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Cepelinai
 
 
 
Velykinis triušis

Velykinis triušis

2 2 2 2 2

 

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro...

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų