Velykinis triušis

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

1 arbatinis šaukštelis petražolės;
100 gramų grietinės;
100 gramų sviesto;
500 gramų triušienos;
1 morka;
1 saliero stiebas;
1 arbatinis šaukštelis česnakų;
1 žiupsnelis pipirų;
1 žiupsnelis lauro lapų;
1 žiupsnelis rozmarinų;
1 žiupsnelis Bazilikų;
1 citrina;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
1 svogūnas;
2 kilogramai bulvių;
1 kiaušinis;
1 stiklinė pieno;
3 valgomieji šaukštai miltų;
1 svogūnas;
50 gramų kiaulių taukų;
1 arbatinis šaukštelis druskos;

Gaminimas

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro lapeliais ir druska.

Bulves sutarkuoti su 1 svogūnu ir dalinai nusunkti. Užvirinti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilti į būtinai šaltą skardą, išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę.

Kepti apie 20 min, kol tik susiims, bet dar bus nepilnai iškepęs kugelis.

Taukuose, kitokiuose riebaluose apkepti svogūną, po to suberti tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tuomet sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro lapelių, įmalti ketverių pipirų (Kotanyi ketverių pipirų malūnėlis), įberti bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų (Kotanyi džiovinti laiškiniai) ir vis pamaišant troškinti apie 10 min.

Išimti kugelį ir patikrinti, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padaryti peilio pagalba, padėjus skardą ant drėgno skuduro.

Tuomet ant kugelio kloti troškinį ir vynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau. Kepti apie 15 - 20 min, kol apskrus.

Formuoti triušį.

Užpilti sviesto - grietinės padažu su šaldytomis pertažolėmis.

Papuošti saliero lapais.

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Kepta višta su bulvėmis
 
 
 
Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis

Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis

1 1 1 1 1

 

Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką...

Gairės: čiobreliai, druska, petražolės, kiaulienos sprandinė, rozmarinai, sezamo aliejus, sojų padažas, Baklažanas, česnakas, cukinija, svogūnai, pomidoras, saldžioji paprika.

 
Cepelinai

Cepelinai

1 1 1 1 2

 

Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir...

Gairės: mėsa, Jautiena, Kiauliena, virtos bulvės, žalios bulvės, druska, malti juodieji pipirai, svogūnai.

 
Kepta lydeka

Kepta lydeka

2 2 2 2 2

 

Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į...

Gairės: grietinė, lydeka, aliejus, citrina, druska, juodieji pipirai, kvietiniai miltai.

 
Makaronų - grybų troškinys

Makaronų - grybų troškinys

2 2 2 2 2

 

Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų....

Gairės: česnakas, grybai, konservuoti pomidorai savo sultyse, makaronai, pipirai, druska, daržovių ikros.

 
Višta paruošta šventinei progai

Višta paruošta šventinei progai

2 2 2 2 2

 

Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią...

Gairės: vista, prieskoniai, vanduo, majonezas, kiaušinio tryniai, obuolys, pipirai, paprika, petražolės, krapai.

 
Keptos bulvės su mėsa

Keptos bulvės su mėsa

1 1 1 2 2

 

Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti...

Gairės: bulvės, druska, faršas, pienas, sūris.

 
Vegetariškas plovas

Vegetariškas plovas

1 1 2 2 2

 

Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek...

Gairės: ryžiai, šaldytos daržovės, sultinys, vanduo, grietinė, prieskoniai.

 
Žemaičių blynai

Žemaičių blynai

1 1 1 1 1

 

Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į...

Gairės: lašiniai, grietinė, išvirtos ir sugrūstos bulvės, kiaušiniai, kmynai, krakmolas, svogūnas, virta mėsa.

 
Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis

Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis

1 1 1 1 1

 

Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir...

Gairės: krevetės, aliejus, česnakas, citrinų sultys, makaronai, Cukinijos.

 
Lašiša su agurkais ir krapais

Lašiša su agurkais ir krapais

1 1 1 1 1

 

Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska...

Gairės: aliejus, citrinos sultys, cukrus, agurkas, lašišos filė, riebi grietinėlė, švieži krapai, sviestas, svogūno laiškai.

 
Faršo krepšeliai

Faršo krepšeliai

1 1 1 1 1

 

Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo...

Gairės: faršas, morka, paprika, sūris, svogūnas, druska, prieskoniai, pomidorų padažas, daržovės.

 
Vištiena gabaliukais

Vištiena gabaliukais

1 1 1 1 1

 

Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti...

Gairės: kiaušiniai, krakmolas, lydytas sūris, majonezas, Vištienos krutinėlė.

 
Troškinukas

Troškinukas

1 1 1 1 2

 

Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti...

Gairės: bulvės, Kiauliena, morka, paprika, pomidorai, svogūnas.

 
Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže

Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže

1 1 1 1 1

 

Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min....

Gairės: aliejus, fermentinis sūris, grietinėlė, Vištienos filė, vištienos prieskoniai.

 
Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais

Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais

2 2 2 2 2

 

Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl...

Gairės: Kiauliena, pomidorai, druska, prieskoniai, ryžiai, sultinys, sviestas, svogūnas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų