Aštrus kebabas

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

4 nedideliems kebabams reikės:
500-600gr. kiaulienos nugarinės;
1 didelio lavašo;
1 svogūno;
marinuotų agurkėlių;
kiniškų kopūstų;
aštrių marinuotų peperoni pipirų;
2 česnako skiltelių;
50 gr. ožkos pieno sūrio;
150 gr. grietinės;
80 gr. majonezo;
šaukšto garstyčių;
žalumynų (petražolės ir krapai, gali būti džiovinti).

Gaminimas

Lavašą supjaustyti į 4 dalis. Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, keturių pipirų mišiniu, čili pipirais ir kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies iš visų pusių. Svogūnus supjaustyti labai plonais griežinėliais, agurkėlius supjaustyti išilgai, iš kiniškų kopūstų lapų išpjauti kietąją dalį, o iš peperoni išimti sėklas. Česnakus labai smulkiai sutarkuoti. Blenderiu iš sūrio padaryti vientisą masę. Sumaišyti česnakus, sūrį, grietinę, majonezą, garstyčias ir smulkiai supjaustytus žalumynus.

Ant kiekvieno lavašo gabalo išdėkite vieną kiniško kopūsto lapą, smulkiai supjaustytą mėsą, svogūnus. Pagardinkite padažu. Paskui išdėkite agurkėlius ir peperoni pipirus(pagal skonį). Suvyniokite ir pašildykite kebabus orkaitėje ant grotelių, kas labai tingi – mikrobangų krosnelėje :) Kebabai turi būti ne karšti, o šilti!

Gairės: Aštrus kebabas, marinuoti agurkėliai, paperoni, majonezas, garstyčios, kiniški kopūstai.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Kepinukai "Skanumėlis"
Kiaušiniai kevale
 
 
 
Krepšeliai su ikrais ir lašiša

Krepšeliai su ikrais ir lašiša

1 1 1 1 2

 

Į krepšelius dedame po šaukštelį raudonųjų lašišinių ikrų, aplink apjuosiame po...

Gairės: Krepšeliai su ikrais ir lašiša, alyvuogės, citrinos sultys, žalumynai.

 
Mišrainė prie alaus

Mišrainė prie alaus

2 2 2 2 2

 

Fermentinį sūrį supjaustome kubeliais, ten pat suberiame duonos džiūvėsius, labiausiai tinkami su kumpiu...

Gairės: Mišrainė prie alaus, fermentinis sūris, majonezas, duonos džiuvėsėliai, česnakas, rūgštus obuolys, konservuotos pupelės.

 
Žirniai su spirgučiais

Žirniai su spirgučiais

1 1 1 1 2

 

Žirnius mirkyti 3-4 valandas, virti 10 min. Kol verda žirniai, paspirginti spirgučius kartu su svogūnu, dėti druską...

Gairės: Žirniai su spirgučiais, rūkyta šoninė, druska, pipirai, svogūnas, neriebūs lašinukai.

 
Aštrūs vištienos vėrinukai

Aštrūs vištienos vėrinukai

1 2 2 2 2

 

Filė supjaustyti gabalėliais, iš likusių ingridientų sumaišyti vientisą masę ir ja užpilti...

Gairės: Aštrūs vištienos vėrinukai, alyvuogių aliejus, citrinos sultys, paprika, malti kmynai.

 
Česnakinis duonos bokštas

Česnakinis duonos bokštas

2 2 2 2 2

 

Šviesios duonos riekes apskrudinti iš abiejų pusių, praaušusią supjaustyti juostelėmis ir...

Gairės: Česnakinis duonos bokštas, majonezas, fermentinis sūris, druska.

 
Kalmarai tešloje

Kalmarai tešloje

1 1 1 2 2

 

Kalmarus reikia nuplauti, išdarinėti ir supjaustyti žiedais arba juostelėmis ir pavirti 1 - 2 minutes....

Gairės: Kalmarai tešloje, krakmolas, druska, pipirai, miltai, kiaušiniai, kefyras, aliejus, majonezas.

 
Kepta duona su pikantiška mišraine

Kepta duona su pikantiška mišraine

1 1 1 1 1

 

Pakepinti duoną riekelėmis, įtrinti česnaku ir pabarstyti druska. Išvirti kiaušinius, atvėsinti,...

Gairės: Kepta duona, pikantiška mišrainė, kiaušiniai, sūris, česnakas, majonezas, aliejus, druska.

 
Užkandėlė prie alaus

Užkandėlė prie alaus

2 2 2 2 2

 

Duonos riekes iškepti aliejuje. Morkas išvirti ir nulupus sutarkuoti stambia tarka. Taip pat...

Gairės: Užkandėlė prie alaus, morkos, balta duona, aliejus, česnekas, fermentinis sūris.

 
Lavašo suktinukas prie alaus

Lavašo suktinukas prie alaus

1 1 1 1 2

 

Imame lavašo lakštą. Išskleidžiame ir aptepame tepamu lydytu sūreliu, lydytą sūrelį pasirinkus...

Gairės: Lavašo suktinukas, užkandis, sūris, rūkyta lašiša, lydytas sūrelis.

 
Kepinukai

Kepinukai "Skanumėlis"

2 2 2 2 2

 

Pirmiausiai atsišildome šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą. Tada supjaustome norima forma....

Gairės: Užkandis prie alaus, kepinukai skanumėlis, majonezas, svogūnas, česnakas, rūkyta šoninė.

 
Sviestinis Velykų avinėlis

Sviestinis Velykų avinėlis

1 1 1 1 1

 

Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės...

Gairės: Velykų avinėlis, sviestas, krienai, užkandis, druska.

 
Kiaušiniai kevale

Kiaušiniai kevale

1 1 2 2 2

 

Dešimt kiaušinių virkite puode (apie 10 min.), tuomet atvėsinkite šaltu vandeniu (kad geriau...

Gairės: Kiaušiniai kevale, druska, daržovės, miltai, užkandis, sviestas, margarinas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų