Aštrus kebabas

2011-09-30 10:44:43

Ingredientai

4 nedideliems kebabams reikės:
500-600gr. kiaulienos nugarinės;
1 didelio lavašo;
1 svogūno;
marinuotų agurkėlių;
kiniškų kopūstų;
aštrių marinuotų peperoni pipirų;
2 česnako skiltelių;
50 gr. ožkos pieno sūrio;
150 gr. grietinės;
80 gr. majonezo;
šaukšto garstyčių;
žalumynų (petražolės ir krapai, gali būti džiovinti).

Gamyba

Lavašą supjaustyti į 4 dalis. Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, keturių pipirų mišiniu, čili pipirais ir kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies iš visų pusių. Svogūnus supjaustyti labai plonais griežinėliais, agurkėlius supjaustyti išilgai, iš kiniškų kopūstų lapų išpjauti kietąją dalį, o iš peperoni išimti sėklas. Česnakus labai smulkiai sutarkuoti. Blenderiu iš sūrio padaryti vientisą masę. Sumaišyti česnakus, sūrį, grietinę, majonezą, garstyčias ir smulkiai supjaustytus žalumynus.

Ant kiekvieno lavašo gabalo išdėkite vieną kiniško kopūsto lapą, smulkiai supjaustytą mėsą, svogūnus. Pagardinkite padažu. Paskui išdėkite agurkėlius ir peperoni pipirus(pagal skonį). Suvyniokite ir pašildykite kebabus orkaitėje ant grotelių, kas labai tingi – mikrobangų krosnelėje :) Kebabai turi būti ne karšti, o šilti!

astrus-kebabas.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/24/astrus-kebabas