Biskvitinis vyniotinis su mascarpone įdaru

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

6 kiaušiniai;
150 g. miltų;
150 g. cukraus;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
3 šaukštai karšto vandens;
200 g. mascarpone sūrio;
2 kiaušinių trynių;
3 šaukštai cukraus pudros;
konservuotų persikų ir braškių pagal poreikį.

Gaminimas

Trynius išplakame su cukrumi ir karštu vandeniu. Inde išplakame baltymus. Persijotus miltus įmaišome į trynių masę, įdedame kepimo miltelius, sudedame išplaktus baltymus ir labai lengvai išmaišome. Tešlą dedame į pergamentiniu popieriumi išklotą skardą ir kepame apie 15 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Kremui sūrį išplakame su kiaušinio tryniais, cukraus pudra. Iškeptą biskvitą apverčiame ant virtuvinio rankšluosčio, nuimame popierių ir kartu su rankšluosčiu vyniotinį, gerai atvėsiname (1 val.).
Išvyniojame biskvitą, ant jo tepame kremą ir dedame vaisius. Atsargiai susukame į plėvelę, dedame į šaldytuvą ir palaikome porą valandų.

Gairės: Biskvitinis vyniotinis su maskarpone įdaru, miltai, cukrus, kiaušiniai, konservuotos braškės, šaltas užkandis.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Vištienos užkandis
Kiaulienos vyniotinis su voveraitėmis
 
 
 
Mišrainė prie alaus

Mišrainė prie alaus

2 2 2 2 2

 

Fermentinį sūrį supjaustome kubeliais, ten pat suberiame duonos džiūvėsius, labiausiai tinkami su kumpiu...

Gairės: Mišrainė prie alaus, fermentinis sūris, majonezas, duonos džiuvėsėliai, česnakas, rūgštus obuolys, konservuotos pupelės.

 
Žirniai su spirgučiais

Žirniai su spirgučiais

1 1 1 1 2

 

Žirnius mirkyti 3-4 valandas, virti 10 min. Kol verda žirniai, paspirginti spirgučius kartu su svogūnu, dėti druską...

Gairės: Žirniai su spirgučiais, rūkyta šoninė, druska, pipirai, svogūnas, neriebūs lašinukai.

 
Aštrūs vištienos vėrinukai

Aštrūs vištienos vėrinukai

1 2 2 2 2

 

Filė supjaustyti gabalėliais, iš likusių ingridientų sumaišyti vientisą masę ir ja užpilti...

Gairės: Aštrūs vištienos vėrinukai, alyvuogių aliejus, citrinos sultys, paprika, malti kmynai.

 
Česnakinis duonos bokštas

Česnakinis duonos bokštas

2 2 2 2 2

 

Šviesios duonos riekes apskrudinti iš abiejų pusių, praaušusią supjaustyti juostelėmis ir...

Gairės: Česnakinis duonos bokštas, majonezas, fermentinis sūris, druska.

 
Kalmarai tešloje

Kalmarai tešloje

1 1 1 2 2

 

Kalmarus reikia nuplauti, išdarinėti ir supjaustyti žiedais arba juostelėmis ir pavirti 1 - 2 minutes....

Gairės: Kalmarai tešloje, krakmolas, druska, pipirai, miltai, kiaušiniai, kefyras, aliejus, majonezas.

 
Kepta duona su pikantiška mišraine

Kepta duona su pikantiška mišraine

1 1 1 1 1

 

Pakepinti duoną riekelėmis, įtrinti česnaku ir pabarstyti druska. Išvirti kiaušinius, atvėsinti,...

Gairės: Kepta duona, pikantiška mišrainė, kiaušiniai, sūris, česnakas, majonezas, aliejus, druska.

 
Užkandėlė prie alaus

Užkandėlė prie alaus

2 2 2 2 2

 

Duonos riekes iškepti aliejuje. Morkas išvirti ir nulupus sutarkuoti stambia tarka. Taip pat...

Gairės: Užkandėlė prie alaus, morkos, balta duona, aliejus, česnekas, fermentinis sūris.

 
Lavašo suktinukas prie alaus

Lavašo suktinukas prie alaus

1 1 1 1 2

 

Imame lavašo lakštą. Išskleidžiame ir aptepame tepamu lydytu sūreliu, lydytą sūrelį pasirinkus...

Gairės: Lavašo suktinukas, užkandis, sūris, rūkyta lašiša, lydytas sūrelis.

 
Kepinukai

Kepinukai "Skanumėlis"

2 2 2 2 2

 

Pirmiausiai atsišildome šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą. Tada supjaustome norima forma....

Gairės: Užkandis prie alaus, kepinukai skanumėlis, majonezas, svogūnas, česnakas, rūkyta šoninė.

 
Aštrus kebabas

Aštrus kebabas

1 1 1 1 1

 

Lavašą supjaustyti į 4 dalis. Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, keturių pipirų mišiniu, čili pipirais...

Gairės: Aštrus kebabas, marinuoti agurkėliai, paperoni, majonezas, garstyčios, kiniški kopūstai.

 
Sviestinis Velykų avinėlis

Sviestinis Velykų avinėlis

1 1 1 1 1

 

Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės...

Gairės: Velykų avinėlis, sviestas, krienai, užkandis, druska.

 
Kiaušiniai kevale

Kiaušiniai kevale

1 1 2 2 2

 

Dešimt kiaušinių virkite puode (apie 10 min.), tuomet atvėsinkite šaltu vandeniu (kad geriau...

Gairės: Kiaušiniai kevale, druska, daržovės, miltai, užkandis, sviestas, margarinas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų