Biskvitinis vyniotinis su mascarpone įdaru

2011-09-30 12:42:25

Ingredientai

6 kiaušiniai;
150 g. miltų;
150 g. cukraus;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
3 šaukštai karšto vandens;
200 g. mascarpone sūrio;
2 kiaušinių trynių;
3 šaukštai cukraus pudros;
konservuotų persikų ir braškių pagal poreikį.

Gamyba

Trynius išplakame su cukrumi ir karštu vandeniu. Inde išplakame baltymus. Persijotus miltus įmaišome į trynių masę, įdedame kepimo miltelius, sudedame išplaktus baltymus ir labai lengvai išmaišome. Tešlą dedame į pergamentiniu popieriumi išklotą skardą ir kepame apie 15 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Kremui sūrį išplakame su kiaušinio tryniais, cukraus pudra. Iškeptą biskvitą apverčiame ant virtuvinio rankšluosčio, nuimame popierių ir kartu su rankšluosčiu vyniotinį, gerai atvėsiname (1 val.).
Išvyniojame biskvitą, ant jo tepame kremą ir dedame vaisius. Atsargiai susukame į plėvelę, dedame į šaldytuvą ir palaikome porą valandų.

biskvitinis-vyniotinis-su-maskarpone-idaru.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/42/biskvitinis-vyniotinis-su-mascarpone-idaru