Tobulas biskvitas su braškėmis

Įvertinimas: 4 / 5

Ingredientai

Abrikosų džemo (arba kokio turite) 2 šaukštai
Braškių 250 g.
Brendžio 1 šaukštas
Cukraus 200 g.
Grietinėlės 100 g.
Kiaušiniai 5 vnt.
Kiaušinių tryniai 4 vnt.
Krakmolo 2 šaukštai
Mėtų lapelių papuošimui
Miltinio cukraus 100 g.
Miltų 100 g.
Pieno 200 ml
Sviesto formai patepti

Gaminimas

BISKVITAS:
1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išplakame su 120 g cukraus, pastatę dubenėlį virš garų, sukame, kol masė tampa balta, vienalytė.

2. Toliau plakdami pamažu beriame persijotus, su krakmolu sumaišytus miltus.

3. Baltymus plakame tol, kol susidaro standžios putos. Atsargiai įmaišome į tešlą.

4. Paruoštą tešlą supilame į sviestu pateptą kepimo skardą.

5. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 30 minučių.

KREMAS:

1. Keturis kiaušinių trynius išplakame su 50 g miltinio cukraus ir abrikosų džemu, pastatę dubenėlį virš garų.Sukame, kol masė tampa balta, vienalytė.

2. Toliau maišydami pamažu pilame užvirintą pieną. Plakame, kol kremas tirštėja ir ima žvilgėti. Įpilame brendžio, išmaišome.

3. Uogas perrenkame. Braškes nuvalome. Dalį uogų paliekame papuošti. Kitas sumaišome su likusių cukrumi ir padarome tyrę.

GAMYBA:

1. Biskvitą supjaustome į tris papločius.

2. Pirmąjį paplotį aptepame plykytu kremu. Ant viršaus dedame sluoksnį trintų uogų, tada - antrąjį paplotį. Jį aptepame plikytu kremu ir vėl uždedame sluoksnį trintų uogų. Uždengiame likusiu biskvitiniu papločiu.

3. Laikome šaltai 2 valandas.

4. Grietinėlę išplakame su likusiu miltiniu cukrumi. Kepinį supjaustome gabalėliais. Papuošiame plakta grietinėle, uogomis ir mėtų lapeliais.

Pastaba. Prie šio patiekalo tinka sausas baltas vynas.

Gairės: pyragas, braškės, biskvitas.

Receptą atsiuntė: Saldute

Citrininis plokštainis
 
 
 
Varškės pyragas

Varškės pyragas

1 1 1 1 1

 

Minkštą margariną ištrinti su cukrumi, tryniais, miltais ir druska. Tešla turi subyrėti į...

Gairės: Varškės pyragas, margarinas, miltai, cukrus, tryniai, druska, varškė, razinos, vanilė.

 
Napoleonas su lašiša

Napoleonas su lašiša

1 2 2 2 2

 

Napoleono torto lakštą gausiai aptepti majonezu, dėti susmulkintą rūkytą lašišą, barstyti...
 
Kalėdinis aguoninis vyniotinis

Kalėdinis aguoninis vyniotinis

2 2 2 2 2

 

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir...

Gairės: Kalėdinis aguoninis vyniotinis, kiaušiniai, cukrus, citrinos žievelė, vanilinis cukrus, miltai, aguonos, pienas, sviestas.

 
Kalėdinis imbierinis keksas

Kalėdinis imbierinis keksas

2 2 2 2 2

 

Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti...

Gairės: Kalėdinis imbierinis keksas, sviestas, rudasis cukrus, kiaušiniai, pienas, medus, miltai, soda, cinamonas, romas.

 
Kalėdinis obuolių pyragas

Kalėdinis obuolių pyragas

1 1 2 2 2

 

Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo...

Gairės: Kalėdinis obuolių pyragas, kiaušiniai, sviestas, kepimo milteliai, cukrus, miltai.

 
Velykinis keksas

Velykinis keksas

1 1 1 1 1

 

Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,...

Gairės: velykinis keksas, pyragas, sviestas, razinos, apelsinas, migdolai, cukraus pudra.

 
Velykinis avinėlis

Velykinis avinėlis

2 2 2 2 2

 

Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po...

Gairės: velykinis, avinėlis, šokoladas, pyragas, kiaušiniai, kepinys, cukrus.

 
Šokoladinis pyragas

Šokoladinis pyragas

1 1 1 1 2

 

Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Ištepkite aliejumi 25 cm skersmens atidaromą formą. Didelėje keptuvėje...

Gairės: šokoladas, avietės, šaldyta tešla, grietinėlė.

 
Obuolių vyniotinis

Obuolių vyniotinis

2 2 2 2 2

 

Į ištirpintą sviestą supilkite vandenį, įberkite druskos, išmaišykite, suberkite miltus,...

Gairės: miltai, razinos, saldumynai, obuoliai.

 
Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

1 1 1 1 2

 

Paruoškite mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio cukraus (iš nurodyto recepte)...

Gairės: obuolių pyragas, obuoliai, citrina.

 
Citrininis plokštainis

Citrininis plokštainis

2 2 2 2 2

 

Trapios tešlos paplotis 1. Orkaitę įkaitinti iki 210˚C. 2. Į karščiui atsparų dubenį sudėti...

Gairės: pyragas, citrinos, kiaušiniai, citrinų sultys, kiaušinių tryniai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų