Tobulas biskvitas su braškėmis
- Ingredientai
Abrikosų džemo (arba kokio turite) 2 šaukštai
Braškių 250 g.
Brendžio 1 šaukštas
Cukraus 200 g.
Grietinėlės 100 g.
Kiaušiniai 5 vnt.
Kiaušinių tryniai 4 vnt.
Krakmolo 2 šaukštai
Mėtų lapelių papuošimui
Miltinio cukraus 100 g.
Miltų 100 g.
Pieno 200 ml
Sviesto formai patepti- Gaminimas
-
BISKVITAS:
1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išplakame su 120 g cukraus, pastatę dubenėlį virš garų, sukame, kol masė tampa balta, vienalytė.2. Toliau plakdami pamažu beriame persijotus, su krakmolu sumaišytus miltus.
3. Baltymus plakame tol, kol susidaro standžios putos. Atsargiai įmaišome į tešlą.
4. Paruoštą tešlą supilame į sviestu pateptą kepimo skardą.
5. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 30 minučių.
KREMAS:
1. Keturis kiaušinių trynius išplakame su 50 g miltinio cukraus ir abrikosų džemu, pastatę dubenėlį virš garų.Sukame, kol masė tampa balta, vienalytė.
2. Toliau maišydami pamažu pilame užvirintą pieną. Plakame, kol kremas tirštėja ir ima žvilgėti. Įpilame brendžio, išmaišome.
3. Uogas perrenkame. Braškes nuvalome. Dalį uogų paliekame papuošti. Kitas sumaišome su likusių cukrumi ir padarome tyrę.
GAMYBA:
1. Biskvitą supjaustome į tris papločius.
2. Pirmąjį paplotį aptepame plykytu kremu. Ant viršaus dedame sluoksnį trintų uogų, tada - antrąjį paplotį. Jį aptepame plikytu kremu ir vėl uždedame sluoksnį trintų uogų. Uždengiame likusiu biskvitiniu papločiu.
3. Laikome šaltai 2 valandas.
4. Grietinėlę išplakame su likusiu miltiniu cukrumi. Kepinį supjaustome gabalėliais. Papuošiame plakta grietinėle, uogomis ir mėtų lapeliais.
Pastaba. Prie šio patiekalo tinka sausas baltas vynas.
Gairės: pyragas, braškės, biskvitas.
Receptą atsiuntė: Saldute
|
Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, susmulkinti ir dėti į puodą, įpilti vandens, sudėti cukrų, cinamoną... |
Sūrio pyragas
Mėsmale sumalame sūrį, kiaušinių trynius suplakame su cukrumi, ištirpiname sviesta, viską sudedame ir... |
Vyniotinis su obuoliais ir spanguolėm
Atsildyti tešlą. Gana plonai iskočiokite ją. Įdarui skirtus obuolius nulupkite, išimkite seklalizdžius... |
Pyragas su pudingu ir persikais
Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite kartu, sudėkite sviestą (jį pirmiau išlydome),... |
Obuolių pyragas
Sviestą išsukti su cukrumi ir tryniu. Po truputį beriant miltus, užminkyti vientisą tešlą. Iš... |
Keksas šakočio skonio
Dubenyje gerai išsukame sviestą. Įmaišome po 1 trynį, šaukštą miltų, cukraus. Masei... |
Pikantiškas pyragas
Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti... |
Mielinis pyragas su varške
Užminkome minkštą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai... |
Močiutės mielinis pyragas su obuoliais
Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus.... |
Šventinis šokoladinis tortas
Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |
Varškės apkepas kitaip
Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas,... |
Obuolių pyragas
Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir... |
Netikras šokoladinis pyragas
Suplakti kiaušinius su pienu, cukrumi, aliejumi. Virtus burokėlius sutarkuoti smulkia trintuve. Miltus... |
Šokoladinis tortas
Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Kiekvienoje kefyro stiklinėje... |