Tobulas biskvitas su braškėmis

2011-09-27 17:51:50

Ingredientai

Abrikosų džemo (arba kokio turite) 2 šaukštai
Braškių 250 g.
Brendžio 1 šaukštas
Cukraus 200 g.
Grietinėlės 100 g.
Kiaušiniai 5 vnt.
Kiaušinių tryniai 4 vnt.
Krakmolo 2 šaukštai
Mėtų lapelių papuošimui
Miltinio cukraus 100 g.
Miltų 100 g.
Pieno 200 ml
Sviesto formai patepti

Gamyba

BISKVITAS:
1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išplakame su 120 g cukraus, pastatę dubenėlį virš garų, sukame, kol masė tampa balta, vienalytė.

2. Toliau plakdami pamažu beriame persijotus, su krakmolu sumaišytus miltus.

3. Baltymus plakame tol, kol susidaro standžios putos. Atsargiai įmaišome į tešlą.

4. Paruoštą tešlą supilame į sviestu pateptą kepimo skardą.

5. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 30 minučių.

KREMAS:

1. Keturis kiaušinių trynius išplakame su 50 g miltinio cukraus ir abrikosų džemu, pastatę dubenėlį virš garų.Sukame, kol masė tampa balta, vienalytė.

2. Toliau maišydami pamažu pilame užvirintą pieną. Plakame, kol kremas tirštėja ir ima žvilgėti. Įpilame brendžio, išmaišome.

3. Uogas perrenkame. Braškes nuvalome. Dalį uogų paliekame papuošti. Kitas sumaišome su likusių cukrumi ir padarome tyrę.

GAMYBA:

1. Biskvitą supjaustome į tris papločius.

2. Pirmąjį paplotį aptepame plykytu kremu. Ant viršaus dedame sluoksnį trintų uogų, tada - antrąjį paplotį. Jį aptepame plikytu kremu ir vėl uždedame sluoksnį trintų uogų. Uždengiame likusiu biskvitiniu papločiu.

3. Laikome šaltai 2 valandas.

4. Grietinėlę išplakame su likusiu miltiniu cukrumi. Kepinį supjaustome gabalėliais. Papuošiame plakta grietinėle, uogomis ir mėtų lapeliais.

Pastaba. Prie šio patiekalo tinka sausas baltas vynas.

biskvitas.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/2/tobulas-biskvitas-su-braskemis