Virtinukai su mėlynėmis

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

300 g mėlynių;
50 g cukraus;
1 kiaušinis;
250 g miltų;
100 g vandens.

Gaminimas

Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad galėtumėte kočioti - konsistenciją koreguokite miltais arba vandeniu, tačiau miltų nepadauginkite. Iš tešlos iškočiokite didelį blyną ir stiklinės ar puodelio pagalba išspauskite apskritimus. Mėlynes sumaišykite su cukrumi, dėkite po šaukštelį jų į vidurį ir įdarą užspauskite pirštais, formuodami banguotą kraštelį. Jei nemokate, galite tiesiog stiprokai, kad verdant neišsiskirtų, užspausti tešlos kraštus.

Virtinukus sumeskite į verdantį, kiek pasūdytą vandenį. Virkite kol jie iškils į paviršių ir dar 2-3 minutes. Galima valgyti su jogurtu, tačiau skanu ir su grietine bei cukrumi.

Gairės: mėlynes, cukrus, kiaušinis, miltai, vanduo.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu
Bulviniai lizdeliai
 
 
 
Velykinis triušis

Velykinis triušis

2 2 2 2 2

 

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro...

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų