Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu
- Ingredientai
2 aštriosios paprikos;
130 g CANNELLONI makaronų;
2 skiltelės česnako;
250 g fermentinio sūrio;
400 g jautienos arba kiaulienos faršo;
100 g pomidorų padažo;
5 pomidorai;
10 skiltelių porų;
1 raudonoji paprika.- Gaminimas
-
Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina iškepti iki galo ir atvėsinti. Susitarkuoti smulkiai fermentinį sūrį ir jį suberti į pagaminta faršą (būtinai į atvėsusi). Sumaišyti ir prikimšti cannelloni makaronų, stenkitės neperkimšti. Svarbus dalykas: prikimštus makaronus būtina iškart kepti, prieš tai pasiruoškite viską, nelaikykite juos prikimštus ilgai, nes kitaip pradės sproginėti.
Padažas. Nulupti pomidorų žievelę, juos supjaustyti ir sudėti į indą, kuriame gaminsite padažą. Susipjaustyti paprikas, porus ir sudėti į tą patį indą. Viska sumalti blenderiu. Įdėkite šiek tiek kečiupo, druskos, pipirų (jei nedėjote aštrios paprikos), pagal skonį. Dar karteli permalkite.
Pasiruoškite kepimo skarda. Įpilkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite vieną šalia kito paruoštus makaronus. Ant makaronų tolygiai paskirstykite pasiruošta padažą taip, kad visi makaronai gautu drėgmę, nes kitaip bus kieti. Pašaukite į orkaitę. Prieš galą ištraukite ir užbarstykite dar fermentinio sūrio ir vėl pakepkite. Kepa apie 30 min 170-190 temperatūroje. Geriausia patikrinti su mediniu smeigtuku, jei lengvai duriasi vadinasi iškepė.
Gairės: Aštriosios paprikos, cannelloni makaronai, česnakas, fermentinis sūris, Jautienos faršas, pomidorų padažas, pomidorai, poros, raudonoji paprika.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Troškinta vištiena su voveraitėmis
Vištieną supjaustyti grežinėliais, ją apkepti svieste arba aliejuje, susipjaustyti pomidorus nedideliais... |
Kiauliena baltame vyne
Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais, juos apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų... |
Jautiena kinietiškai
Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės... |
Kiauliena su grybų padažu
pilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir įdėti supjaustytą svogūną. Po kelių minučių įmesti supjaustytus grybus kartu... |
Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis
Užvirinkite 1,5 puodelio vandens ir į jį suberkite kuskusą, uždenkite ir nuėmę nuo ugnies leiskite pastovėti 5-10... |
Jautienos kepsnys
Jautiena turi būti supjaustyta dviem gabalais (kepsniais). Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką. Mėsą... |
Lazanija su špinatais
Bešamelio padažas: Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną... |
Aštrūs makaronai su pomidorų padažu
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite stambiai supjaustytas česnako skilteles, šviežius baziliko... |
Kriauklės su įdaru
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Berkite į kiaurasamtį, dėkite šiek tiek sviesto. Įdarui... |
Įdaryti makaronai
Makaronus truputėlį apvirkite pasūdytame vandenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Nuluptus susmulkintus... |
Makaronai su mėsos faršu
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir perpilti šaltu vandeniu. Mėsos faršą... |
Faršu įdaryti makaronų vamzdeliai
Svieste pakepinkite pjaustytą svogūną, įtrupinkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Įpilkite sultinio,... |
Daržovių troškinys su makaronais
Supjaustykite morkas ir papriką, pakepkite keptuvėje nedideliame aliejaus kiekyje. Baigiant įdėkite supjaustytą... |
Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu
Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie... |
Makaronai su krevetėmis
Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite... |