Kepti kalmarų žiedai

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

500 g šaldytų kalmarų žiedų;
aliejus;
1/4 puodelio miltų;
šaukštas majonezo;
1 kiaušinis;
malti juodieji pipirai;
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio;
druska.

Gaminimas

Keptuvėje įkaitinti aliejų, dubenyje sumaišyti miltus, išplaktą kiaušinį, majonezą, druską, raudonėlį ir juoduosius pipirus. Šaldytus kalmarų žiedus užpilti karštu vandeniu ir palikti, kol atitirps. Tuomet nupilti vandenį ir nusausinti. Išvolioti kalmarų žiedus paruoštame mišinyje. Porcijomis dėti kalmarus į keptuvę 2-3 minutėms.

Gairės: Kepti kalmarų žiedai, aliejus, miltai, majonezas, kiaušiniai, malti juodieji pipirai, druska, užkandis.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Liežuvio užkandėlė
Kepta karka su alumi
 
 
 
Mišrainė prie alaus

Mišrainė prie alaus

2 2 2 2 2

 

Fermentinį sūrį supjaustome kubeliais, ten pat suberiame duonos džiūvėsius, labiausiai tinkami su kumpiu...

Gairės: Mišrainė prie alaus, fermentinis sūris, majonezas, duonos džiuvėsėliai, česnakas, rūgštus obuolys, konservuotos pupelės.

 
Žirniai su spirgučiais

Žirniai su spirgučiais

1 1 1 1 2

 

Žirnius mirkyti 3-4 valandas, virti 10 min. Kol verda žirniai, paspirginti spirgučius kartu su svogūnu, dėti druską...

Gairės: Žirniai su spirgučiais, rūkyta šoninė, druska, pipirai, svogūnas, neriebūs lašinukai.

 
Aštrūs vištienos vėrinukai

Aštrūs vištienos vėrinukai

1 2 2 2 2

 

Filė supjaustyti gabalėliais, iš likusių ingridientų sumaišyti vientisą masę ir ja užpilti...

Gairės: Aštrūs vištienos vėrinukai, alyvuogių aliejus, citrinos sultys, paprika, malti kmynai.

 
Česnakinis duonos bokštas

Česnakinis duonos bokštas

2 2 2 2 2

 

Šviesios duonos riekes apskrudinti iš abiejų pusių, praaušusią supjaustyti juostelėmis ir...

Gairės: Česnakinis duonos bokštas, majonezas, fermentinis sūris, druska.

 
Kalmarai tešloje

Kalmarai tešloje

1 1 1 2 2

 

Kalmarus reikia nuplauti, išdarinėti ir supjaustyti žiedais arba juostelėmis ir pavirti 1 - 2 minutes....

Gairės: Kalmarai tešloje, krakmolas, druska, pipirai, miltai, kiaušiniai, kefyras, aliejus, majonezas.

 
Kepta duona su pikantiška mišraine

Kepta duona su pikantiška mišraine

1 1 1 1 1

 

Pakepinti duoną riekelėmis, įtrinti česnaku ir pabarstyti druska. Išvirti kiaušinius, atvėsinti,...

Gairės: Kepta duona, pikantiška mišrainė, kiaušiniai, sūris, česnakas, majonezas, aliejus, druska.

 
Užkandėlė prie alaus

Užkandėlė prie alaus

2 2 2 2 2

 

Duonos riekes iškepti aliejuje. Morkas išvirti ir nulupus sutarkuoti stambia tarka. Taip pat...

Gairės: Užkandėlė prie alaus, morkos, balta duona, aliejus, česnekas, fermentinis sūris.

 
Lavašo suktinukas prie alaus

Lavašo suktinukas prie alaus

1 1 1 1 2

 

Imame lavašo lakštą. Išskleidžiame ir aptepame tepamu lydytu sūreliu, lydytą sūrelį pasirinkus...

Gairės: Lavašo suktinukas, užkandis, sūris, rūkyta lašiša, lydytas sūrelis.

 
Kepinukai

Kepinukai "Skanumėlis"

2 2 2 2 2

 

Pirmiausiai atsišildome šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą. Tada supjaustome norima forma....

Gairės: Užkandis prie alaus, kepinukai skanumėlis, majonezas, svogūnas, česnakas, rūkyta šoninė.

 
Aštrus kebabas

Aštrus kebabas

1 1 1 1 1

 

Lavašą supjaustyti į 4 dalis. Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, keturių pipirų mišiniu, čili pipirais...

Gairės: Aštrus kebabas, marinuoti agurkėliai, paperoni, majonezas, garstyčios, kiniški kopūstai.

 
Sviestinis Velykų avinėlis

Sviestinis Velykų avinėlis

1 1 1 1 1

 

Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės...

Gairės: Velykų avinėlis, sviestas, krienai, užkandis, druska.

 
Kiaušiniai kevale

Kiaušiniai kevale

1 1 2 2 2

 

Dešimt kiaušinių virkite puode (apie 10 min.), tuomet atvėsinkite šaltu vandeniu (kad geriau...

Gairės: Kiaušiniai kevale, druska, daržovės, miltai, užkandis, sviestas, margarinas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų