Geltonųjų slyvukų saldžiarūgštis padažas
- Ingredientai
3 skiltelės česnako;
3 stiklinės cukraus;
3 šaukštai druskos;
3 kg geltonųjų mažų slyvukų;
2 ryšulėliai petražolių;
200 ml vandens.- Gaminimas
-
Slyvukus nuplauname ir paverdame su vandeniu apie 15 minučių, kol suminkštėja. Tada slyvukus reikia perkošti taip, kad kauliukus atskirtumėte. Tam pačiam puode verdant su mediniu samčiu slyvas maišant trinti ir išgraibyti kauliukus. Tada į tą tyrelę dedame cukrų, druską ir smulkintas petražoles ir verdame apie 20-25 minutes. Dažnai maišome. Susmulkintus česnakus dedame į tą patį puodą ir dar verdame apie 7 minutes ir tuomet pilstome į stiklainius. Iš šio kiekio gaunasi apie 3 litrus saldžiarūgščio padažiuko.
Gairės: česnakas, cukrus, druska, slyvos, petražolės, vanduo.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Mėsiškas padažas
Mėsą supjaustome smulkiais gabaliukais ir dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Skaniausia bus kai mėsa... |
Avokado kremas
Viską smulkiai sutrinti,česnaką supjaustyti stambiai ant lentutės, užberti druskos ir sutrinti. Viską kartu... |
Pievagrybių padažas
Susipjaustome pievagrybius mažais kubeliais. Į keptuvę dedame sviestą ir supilame pievagrybius. Lengvai pakepame.... |
Agurkų mišrainė
Agurkus ir svogūnus supjaustome kubeliais, užpilame likusiais produktais, išmaišome ir paliekame 5... |
Saldžiarūgštis padažas žiemai ir ne tik
Pašalinkite paprikų sėklas ir supjaustykite jas maždaug 1 x 1 cm dydžio kubeliais. Nulupkite cukinijų odą,... |
Vakuotos šparaginės pupelės
Į puodą pripjaustyti šparaginių pupelių, sudėti visus produktus išskyrus actą. Pavirti 5 minutes... |
Aviečių džemas
Avietes ir vandenį verdame apie 30 minučių, tuomet suberiame cukrų ir dar verdame 30 minučių. Pilstom į stiklainius. |
Grybai žiemai
1 litrui vandens dedame 2 desertinius šaukštus druskos. Jei grybus virėme be druskos, tai su druska... |
Česnakinis padažas
Padažą su majonezu gerai išmaišyti, įspausti česnakus (kas mėgsta aštriau - galima ir 3... |
Garstyčių ir sūrio padažas
Į įkaitintą keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus ir įdėkite garstyčias. Truputį pakaitinkite,... |
Agurkėlių padažas
Į majonezą su krienais ir pipirais įdėti labai smulkiai pjaustytą agurkėlį. Viską išmaišyti.... |
Grybų padažas
Pievagrybius supjaustyti riekelėmis ir pakepinti keptuvėje su sviestu, sudėti prieskonius - čiobrelius,... |