Geltonųjų slyvukų saldžiarūgštis padažas

Įvertinimas: 3 / 5

Ingredientai

3 skiltelės česnako;
3 stiklinės cukraus;
3 šaukštai druskos;
3 kg geltonųjų mažų slyvukų;
2 ryšulėliai petražolių;
200 ml vandens.

Gaminimas

Slyvukus nuplauname ir paverdame su vandeniu apie 15 minučių, kol suminkštėja. Tada slyvukus reikia perkošti taip, kad kauliukus atskirtumėte. Tam pačiam puode verdant su mediniu samčiu slyvas maišant trinti ir išgraibyti kauliukus. Tada į tą tyrelę dedame cukrų, druską ir smulkintas petražoles ir verdame apie 20-25 minutes. Dažnai maišome. Susmulkintus česnakus dedame į tą patį puodą ir dar verdame apie 7 minutes ir tuomet pilstome į stiklainius. Iš šio kiekio gaunasi apie 3 litrus saldžiarūgščio padažiuko.

Gairės: česnakas, cukrus, druska, slyvos, petražolės, vanduo.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Pievagrybių padažas
Grybai žiemai
 
 
 
Mėsiškas padažas

Mėsiškas padažas

1 1 1 1 1

 

Mėsą supjaustome smulkiais gabaliukais ir dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Skaniausia bus kai mėsa...

Gairės: pievagrybiai, grietinėlė, Kiauliena, sojų padažas, svogūnas, druska, pipirai, prieskoniai.

 
Avokado kremas

Avokado kremas

2 2 2 2 2

 

Viską smulkiai sutrinti,česnaką supjaustyti stambiai ant lentutės, užberti druskos ir sutrinti. Viską kartu...

Gairės: alyvų aliejus, avokadas, česnakas, citrinų sultys, druska, malti pipirai, pomidorai.

 
Pievagrybių padažas

Pievagrybių padažas

2 2 2 2 2

 

Susipjaustome pievagrybius mažais kubeliais. Į keptuvę dedame sviestą ir supilame pievagrybius. Lengvai pakepame....

Gairės: grietinė, miltai, pievagrybiai, sultinys, sviestas, svogūnų laiškai.

 
Agurkų mišrainė

Agurkų mišrainė

1 1 1 1 1

 

Agurkus ir svogūnus supjaustome kubeliais, užpilame likusiais produktais, išmaišome ir paliekame 5...

Gairės: actas, agurkai, aliejus, česnakas, cukrus, druska, krapai, lauro lapai, kvapieji pipirai, svogūnai.

 
Saldžiarūgštis padažas žiemai ir ne tik

Saldžiarūgštis padažas žiemai ir ne tik

1 2 2 2 2

 

Pašalinkite paprikų sėklas ir supjaustykite jas maždaug 1 x 1 cm dydžio kubeliais. Nulupkite cukinijų odą,...

Gairės: actas, cukinija, cukrus, druska, pomidorų padažas, saldžiosios paprikos.

 
Vakuotos šparaginės pupelės

Vakuotos šparaginės pupelės

1 1 1 1 2

 

Į puodą pripjaustyti šparaginių pupelių, sudėti visus produktus išskyrus actą. Pavirti 5 minutes...

Gairės: actas, aliejus, česnakas, cukrus, druska, sparaginės pupelės, vanduo.

 
Aviečių džemas

Aviečių džemas

1 1 1 2 2

 

Avietes ir vandenį verdame apie 30 minučių, tuomet suberiame cukrų ir dar verdame 30 minučių. Pilstom į stiklainius.

Gairės: avietės, cukrus, vanduo.

 
Grybai žiemai

Grybai žiemai

2 2 2 2 2

 

1 litrui vandens dedame 2 desertinius šaukštus druskos. Jei grybus virėme be druskos, tai su druska...

Gairės: grybai, vanduo, druska, cukrus, lauro lapai, pipirų žirneliai, actas.

 
Česnakinis padažas

Česnakinis padažas

2 2 2 2 2

 

 Padažą su majonezu gerai išmaišyti, įspausti česnakus (kas mėgsta aštriau - galima ir 3...

Gairės: pomidorų padažas, majonezas, česnakas, grūsti pipirai.

 
Garstyčių ir sūrio padažas

Garstyčių ir sūrio padažas

1 1 1 1 1

 

Į įkaitintą keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus ir įdėkite garstyčias. Truputį pakaitinkite,...

Gairės: krapai, alyvuogių aliejus, garstyčios, grietinėlė, kietas tarkuotas sūris.

 
Agurkėlių padažas

Agurkėlių padažas

2 2 2 2 2

 

 Į majonezą su krienais ir pipirais įdėti labai smulkiai pjaustytą agurkėlį. Viską išmaišyti....

Gairės: marinuotas agurkas, majonezas, krienai, malti pipirai.

 
Grybų padažas

Grybų padažas

2 2 2 2 2

 

 Pievagrybius supjaustyti riekelėmis ir pakepinti keptuvėje su sviestu, sudėti prieskonius - čiobrelius,...

Gairės: pievagrybiai, pomidorų padažas, prieskoniai, sviestas.

 
 
Į viršų