Baklažanai graikiškai

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

4 baklažanai;
druska;
2 valg. šaukštai citrinų sulčių;
3 česnako skiltelės;
5 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus.

Padažas:
600 g pomidorų (4-5 didesni pomidorai);
2 česnako skiltelių;
gabalėlis Fetos sūrio;
druska;
maltų juodųjų pipirų;
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 valg. šaukšto kapotų žalumynų.

Gaminimas

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Baklažanų griežinėlius kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Baklažanų griežinėlius sutepkite aliejumi, kepkite apytiksliai 2-3 minutes vieną pusę. Apverskite, apibarstykite kapotais česnakais ir pakepkite dar truputėlį, kol baklažanas suminkštės. Padažą ruošiame taip: pomidorus geriausia nuplikyti karštu vandeniu, nulupti odelę. Perpjaukite pusiau ir šiek tiek pakepinkite ant grotelių. Supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir sukapokite. Pomidorų kubelius, Fetos sūrį bei kapotus česnakus sumaišykite su aliejumi, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kapotų žalumynų.

Gairės: Baklažanai, druska, citrinų sultys, česnakas, alyvuogių aliejus, Fetos sūris, juodieji pipirai, kapoti žalumynai.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Lašišos filė apelsinų sultyse
Vištienos – daržovių vėrinukai
 
 
 
Velykinis triušis

Velykinis triušis

2 2 2 2 2

 

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro...

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų