Vištienos – daržovių vėrinukai

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

Vištienos marinatui reikia:
400 g vištienos krūtinėlės;
100 ml natūralaus jogurto;
1 v. šaukštas citrinos sulčių;
žiupsnelis šafrano;
jūros druska;
šviežiai malti juodieji pipirai.

Vėrinukams reikia:
2 mėlynieji svogūnai;
1 geltona paprika;
1 raudona paprika;
sezamo sėklų.

Gaminimas

Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame išmaišykite jogurtą, citrinos sultis, šafraną bei pipirus, druskos nedėkite, įdėsite, kai suversite vėrinukus ir paruošite kepimui. Į paruoštą marinatą sudėkite vištieną, gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų marinatu bei palikite min. 2 val. pasimarinuoti. Baigiant marinuotis susipjaustykite panašaus dydžio, kaip vištienos gabalėliai paprikas bei svogūną. Suverkite ant iešmelių vištieną bei daržoves, pabarstykite druska bei kepkite ant grill keptuvės (galite ir ant paprastos kepti, o vasarą – kepsninėje) su šlakelio aliejaus iš visų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai pagels.

Iškeptus verinukus dėkite ant salotų bei apibarstykite sezamo sėklomis.

Gairės: Vištienos krutinėlė, natūralus jogurtas, citrinos sultys, šafranas, druska, juodieji pipirai, paprika, sezamo sėklos.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Baklažanai graikiškai
Cinamono-medaus sparneliai
 
 
 
Velykinis triušis

Velykinis triušis

2 2 2 2 2

 

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro...

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų