Obuolių pyragas

Įvertinimas: 4 / 5

Ingredientai

Cukraus 100 g
Margarino ar sviesto 80 g
Mielių 30 g
Miltų 0.5 kg
Obuolių 1-1.5 kg
Obuolių ar abrikosų marmelado 100 g
Pieno 250 g
Tarkuotos citrinos žievelės
Truputis druskos
Truputis malto cinamono

 

Gaminimas

Paruoškite mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio cukraus (iš nurodyto recepte) ištrinkite, įpilkite truputį šilto pieno, įberkite šaukštą miltų ir, gerai išplakus, palikite 5-10 min. šiltai. Į dubenį išsijokite miltus, supilkite paruoštas mieles, šiltą pieną (prieš tai jame ištirpinkite recepte nurodytą` cukraus kiekį), įberkite druskos, įtarkuokite citrinos žievelės ir tešlą gerai išminkykite, kad neliktų miltų.

Toliau minkant, po truputį pilkite pašildytą margariną ar sviestą ir minkykite, kol tešla nebelips orie rankų.

Apdenkite dvigubai sulenkta marle ir pastatykite pusę valandos šiltai (tešla neturi labai iškilti).

Po to tešlą dėkite į plonai riebalais pateptą apvalią formą, vienodai paskleiskite ir padarykite 1-2 cm aukščio kraštelius. Viršų aptepkite marmeladu ir apdėkite paruoštomis obuolių skiltelėmis.

Obuolius pyragui paruoškite taip: nuplaukite, nulupkite ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustykite vienodo dydžio skiltelėmis (maždaug 8).

Jas apibarstykite cinamonu, sumaišytu su cukrumi, ir lygiai, pradedant nuo tešlos kraštų, apdėkite visą tešlos paviršių obuolių skiltelėmis, uždedant pusiau vieną ant kitos.

Kepkite karštai 30-45 min.

Skanaus!

Gairės: obuolių pyragas, obuoliai, citrina.

Receptą atsiuntė: Kepėjas

Obuolių vyniotinis
 
 
 
Pyragėliai „Kiškučiai“

Pyragėliai „Kiškučiai“

2 2 2 2 2

 

Pašildyti 100 ml pieno, jame išleisti mieles. Miltus, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišyti,...

Gairės: pyragėliai, pyragėlis, pyragaitis, kiškučiai, razinos, kiaušiniai, cukrus, desertas, kiškutis.

 
Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse

Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse

2 2 2 2 2

 

2 aukštas stiklines (250 ml talpos) ir 6 mažas stiklinaites (po 150 ml) ištepti riebalais ir...

Gairės: pyragėlis, pyragėliai, pyragaičiai, apelsinas, kiaušiniai, migdolai, desertas, smėlinė tešla.

 
Velykinis avinėlis

Velykinis avinėlis

2 2 2 2 2

 

Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po...

Gairės: velykinis, avinėlis, šokoladas, pyragas, kiaušiniai, kepinys, cukrus.

 
Šokoladinis pyragas

Šokoladinis pyragas

1 1 1 1 2

 

Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Ištepkite aliejumi 25 cm skersmens atidaromą formą. Didelėje keptuvėje...

Gairės: šokoladas, avietės, šaldyta tešla, grietinėlė.

 
Obuolių vyniotinis

Obuolių vyniotinis

2 2 2 2 2

 

Į ištirpintą sviestą supilkite vandenį, įberkite druskos, išmaišykite, suberkite miltus,...

Gairės: miltai, razinos, saldumynai, obuoliai.

 
Citrininis plokštainis

Citrininis plokštainis

2 2 2 2 2

 

Trapios tešlos paplotis 1. Orkaitę įkaitinti iki 210˚C. 2. Į karščiui atsparų dubenį sudėti...

Gairės: pyragas, citrinos, kiaušiniai, citrinų sultys, kiaušinių tryniai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų