"Raudoni ryžiai"

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

2 dideli svogūnai;
250 g konservuotų ananasų;
2 šaukštai pomidorų padažo;
500 g vištienos krūtinėlės.

Gaminimas

Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos padažo. Galima įpilti šaukštelį aliejaus. Skanu, kai marinuojame vištą su džiovintais česnakais. Paliekame marinuotis per naktį.

Gaminame: į keptuvę pilame aliejų ir kepame supjaustytus svogūnus, kol jie tampa „stikliniai“. Tuomet dedame krūtinėlę ir kepame ant didelės ugnies. Kai vištiena gerai apkepa, dedame ananasus, pilame ananasų kompoto ir suberiame smulkiai supjaustytus imbierus (maždaug arbatinį šaukštelį). Uždengiame dangčiu ir leidžiame šiek tiek pakepti ant mažos ugnies. Taip kepame vos kelias minutes, nes ilgai troškinant sukietės mėsa! Tada baigiame daryti padažą: pridedame švelnaus pomidorų padažo, įpilame sojos padažo (pagal skonį), įberiame žiupsnelį aitriųjų paprikų arba įdedame šaukštelį aštrios pomidorų pastos. Aštrumas suteikia patiekalui nepakartojamą skonį. Vasarą gaminamą patiekalą pagardiname šviežiais svogūnų laiškais, kuriuos sumetame į keptuvę pačioje pabaigoje.

Vištiena su ananasais patiekiama su ryžiais, kurie nuo padažo tampa raudoni.

Gairės: svogūnai, konservuoti ananasai, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Greiti vištienos blyneliai
Makaronai su lašiša
 
 
 
Vaikiška kiaušinienė

Vaikiška kiaušinienė

1 2 2 2 2

 

Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir...

Gairės: kiaušiniai, pienas, druska.

 
Varškės apkepas su ryžiais

Varškės apkepas su ryžiais

1 2 2 2 2

 

Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti....

Gairės: cukrus, kiaušiniai, razinos, ryžiai, vanilinis cukrus, varškė.

 
Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu

Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu

1 1 1 1 1

 

Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską...

Gairės: druska, kiaušiniai, krakmolas, Vištienos krutinėlė.

 
Apkepas su dešrelėmis ir sūriu

Apkepas su dešrelėmis ir sūriu

2 2 2 2 2

 

Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją...

Gairės: dešrelės, fermentinis sūris, grietinė, kiaušiniai, kvietiniai miltai, pienas, pomidorai, sūris, riebalai, druska, pipirai, petražolės.

 
Vištiena su medaus padažu

Vištiena su medaus padažu

1 1 1 1 1

 

Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose...

Gairės: česnakas, citrinos sultys, krakmolas, medus, miltai, Vištienos filė, sojos padažas.

 
Totorių

Totorių "Azu"

1 2 2 2 2

 

Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l...

Gairės: česnakas, daržovių sultinys. sviestas, pomidorų tyrė, bulvės, pomidorai, Jautiena, maži svogūnai, rauginti agurkai.

 
Žuvies užkepėlė

Žuvies užkepėlė

2 2 2 2 2

 

Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant...

Gairės: bulvės, fermentinis sūris, pangasijų filė, saldžioji paprika, svogūnai, malti pipirai, druska, džiovinti žalumynai, aliejus.

 
Kiauliena su daržovėmis

Kiauliena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,...

Gairės: bulvės, Kiaulienos nugarinė, šaldytos daržovės, majonezas, prieskoniai, pomidorų padažas.

 
Žuvies apkepas

Žuvies apkepas

2 2 2 2 2

 

Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti...

Gairės: morkos, jūros lydeka, konservuoti kukurūzai, konservuoti žirneliai, ryžiai, sparaginės pupelės, majonezas, druska, juodieji pipirai, žuvies prieskoniai.

 
Įdaryta cukinija

Įdaryta cukinija

2 2 2 2 2

 

Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų...

Gairės: Cukinijos, druska, pipirai, bazilikas, krapai, fermentinis sūris, majonezas, malta kiauliena, pomidorai.

 
Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu

Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu

1 1 1 1 2

 

Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias...

Gairės: česnakas, grietinė, paprika, pievagrybiai, poras, ryžiai, Vištienos filė, vištienos prieskoniai.

 
Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu

Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu

2 2 2 2 2

 

Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,...

Gairės: druska, fermentinis sūris, kiaušiniai, krakmolas, majonezas, miltai, pienas, pipirai, sviestas, svogūnai, Vištiena, vištienos sultinys.

 
Virtinukai su mėlynėmis

Virtinukai su mėlynėmis

1 1 1 1 1

 

Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad...

Gairės: mėlynes, cukrus, kiaušinis, miltai, vanduo.

 
Bulviniai lizdeliai

Bulviniai lizdeliai

1 1 2 2 2

 

Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į...

Gairės: bulvės, kiaušinio trynys, konservuoti kukurūzai, kvietiniai miltai, svogūnas, virta dešra, virti grybai, žirniai, pienas, aliejus, prieskoniai bulvėms, spirgučiai.

 
Barankytės su faršu ir sūriu

Barankytės su faršu ir sūriu

1 1 1 1 1

 

Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į...

Gairės: Barankytės, faršas, kiaušinis, prieskoniai, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, pomidorų padažas, įvairios daržovės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų