Išvirkštiniai balandėliai

Įvertinimas: 3 / 5

Ingredientai

3 skiltelės česnako;
500 g jautienos - kiaulienos faršo;
1 kiaušinis;
250 g kopūsto;
1 šaukštas krakmolo;
3 šaukštai miltų;
1 pakelis ryžių.

Gaminimas

Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti indą balandėliams. Į indą sudėti faršą, įplakti kiaušinį, sudėti ryžius, krakmolą, įtrinti česnaką, įdėti druskos, pipirų, įtarkuoti kopūsto burokine tarka. Viska gerai išmaišyti rankomis. Daryti kotletu forma, pavolioti į miltus ir pakepti keptuvėje. Pakepintus balandėlius įdėti į puodą ir troškinti.

Garnyras troškinimui:

Užsivirinti nedidelį kiekį vandens, tokį kurį pilsite ant balandėlių troškinant. Kai užvirs vanduo į jį įberti bulijono, ar universalių prieskonių, pažiūrėti, kad būtų ne per sūru. Tuomet paruošta vandenį užpilti ant balandėlių sudėtų į puodą troškinimui. Troškinti apie 20 minučių. Per tą laiką reikėtų susitarkuoti morkas, susipjaustyti smulkiai svogūno galvą. Morkas ir svogūnus pakepinti aliejuje. Kai pasitroškins balandėliai, iš puodo nupilti nuovirą į keptuvę ant pakepintų morkų ir svogūnų. Tada dar 10 min pakepinti viską, puodelyje susimaišykite grietinę ir šiek tiek pomidorų padažo, ir įdėkite porą šaukštelių miltų ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumulėlių. Tuomet mišinį pilkite į keptuvę, gerai pamaišykite ir visą turinį iš keptuvės pilkite ant balandėlių į puodą ir dar patroškinkite kokias 15 minučių, įdėkite lauro lapų ir jei dar reikia druskos pagal skonį.

Skaniausia valgyti su virtomis bulvėmis!

Gairės: česnakas, Jautienos faršas, kiaušinis, kopūstas, krakmolas, miltai, ryžiai.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Troškinti kopūstai pomidorų padaže
Voveraitės grietinės padaže
 
 
 
Greiti vištienos blyneliai

Greiti vištienos blyneliai

1 1 1 1 1

 

Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu....

Gairės: fermentinis sūris, kiaušiniai, krakmolas, majonezas, pomidorai, vegeta, Vištienos krutinėlė.

 

"Raudoni ryžiai"

2 2 2 2 2

 

Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos...

Gairės: svogūnai, konservuoti ananasai, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.

 
Makaronai su lašiša

Makaronai su lašiša

2 2 2 2 2

 

Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus...

Gairės: citrina, krapai, lašiša, makaronai, prieskoniai.

 
Stirniena su spanguolėmis ir bananais

Stirniena su spanguolėmis ir bananais

2 2 2 2 2

 

Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska...

Gairės: aliejus, bananas, česnakas, kvapnieji gvazdikėliai, lauro lapeliai, raudonas vynas, spanguolės, stirniena be kaulo.

 
Ypatingai traški pica

Ypatingai traški pica

2 2 2 2 2

 

Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus...

Gairės: pica, cukrus, druska, faršas, juodos alyvuogės, miltai, paprika, pievagrybiai, sausos mielės, sūris, svogūnas, taukai, vanduo.

 
Kiauliena korėjietiškai

Kiauliena korėjietiškai

2 2 2 2 2

 

Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką...

Gairės: aliejus, česnakas, cukrus, Kiauliena, svogūnas.

 
Gardusis žuvies patiekalas

Gardusis žuvies patiekalas

2 2 2 2 2

 

Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius...

Gairės: bulvės, kiaušiniai, miltai, prieskoniai, žuvies filė.

 
Varškės apkepas

Varškės apkepas

1 1 1 1 1

 

Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti...

Gairės: cukrus, grietinė, kepimo milteliai, kiaušiniai, manų kruopos, varškė.

 
Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu

Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu

2 2 2 2 2

 

Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina...

Gairės: Aštriosios paprikos, cannelloni makaronai, česnakas, fermentinis sūris, Jautienos faršas, pomidorų padažas, pomidorai, poros, raudonoji paprika.

 
Bulvinė pica

Bulvinė pica

2 2 2 2 2

 

Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame...

Gairės: bulvės, pica, daktariška dešra, fermentinis sūris, kiaušiniai, miltai, pomidorų padažas, svogūnas, universalūs prieskoniai.

 
Švelni vištiena su levandų medumi

Švelni vištiena su levandų medumi

2 2 2 2 2

 

Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario...

Gairės: Basmati ryžiai, česnakas, čili paprika, levandų medus, mėlynasis svogūnas, paprika, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.

 
Troškinti kopūstai pomidorų padaže

Troškinti kopūstai pomidorų padaže

2 2 2 2 2

 

Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų...

Gairės: pomidorų padažas, rauginti kopūstai, medžiotojų dešrelės, šaltai rūkyta šoninė, šviežios bulvės.

 
Voveraitės grietinės padaže

Voveraitės grietinės padaže

2 2 2 2 2

 

Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies....

Gairės: aliejus, česnakas, druska, grietinė, miltai, pipirai, svogūnas, voveraitės.

 
Rudens gėrybės sveikatai

Rudens gėrybės sveikatai

2 2 2 2 2

 

Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime...

Gairės: vanduo, buljonas, bulvės, druska, vegeta, Moliūgas, morkos, paprika, paukštiena, pomidorai, pupelės, sviestas, svogūnas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų