Naminė gira
- Ingredientai
Cukrus;
juoda duona;
karštas verdantis vanduo;
mielės;
razinos.- Gaminimas
-
Pakepiname duoną iš abiejų pusių. Į maždaug 10 l indą sudedame keptą duoną bei užpilame karštu vandeniu. Po maždaug 3-4 valandų duoną perkošiame per koštuvą, o skystį pilame į kitą didelį indą. Tuo metu į tą patį švarų indą dedame cukrų, smulkiname mieles ir pilame šiltą girą. Išmaišome, uždengiame marle ir paliekame nakčiai. Ryte nugriebti esančias putas. Supilti į užsukamą indą, berti razinas ir vis kas kokia valandžiukę reikia šiek tiek išleisti oro iš indo, pradarant. Aš naudoju bidoną. Kai razinos pakils, galima vartoti. Nugraibome razinas ir pilame į stiklinę.
Gairės: cukrus, juoda duona, karštas verdantis vanduo, mielės, razinos.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Vaisinis punčas
Supjaustytus vaisius užpilti apelsinų sultimis ir degtine (pastarosios reikėtų pilti mažiau, jei norisi silpnesnio... |
Kivių gėrimas
Susmulkinti nuluptus kivių vaisius. Juos užpilame jogurtu bei grietinėle, įdėti cukraus ir viską gerai suplakti. |
Trintų vaisių ir uogų kokteilis su gaiviuoju spanguolių šerbetu
Bananus, vyšnias, braškes suplakite plakikliu, įmaišykite apelsinų sulčių. Paruoškite... |
Naminis Cappuccino
Išsiverdame kavos(geriausia tirpios,kad neliktų nuosėdų arba perkošiame paprastą kavą) Į indą... |
Gaivus kokteilis karštai vasarai
Bananą nulupkite, supjaustykite ir užšaldykite. Po to sutrinkite su uogomis, sumaišykite su sultimis... |
Labai gaivinantis uogų gėrimas
Nutarkuokite citrinos žievelę ir sudėkite į dubenį su 350 g aviečių, supjaustytomis braškėmis ir cukrumi.... |
Labai šaltas kavos ir ledų gėrimas
Į dubenį supilkite pieną, cukrų, tirpią kavą, įdėkite 4 šaukštus ledų (likę bus papuošimui) ir... |
Kmynų gira su medumi
Kmynus nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite, kol skystis pasidarys nekartus. Atvėsinkite,... |
Rusnės punšas
Medų labai gerai išsukti, supilti į indą ir pakaitinti. Labai atsargiai supilti portveiną ir vėl... |
Vaisinis kokteilis
Bananus ir braškes sudėti į atskirus puodus. Į abu įpilti šalto pieno, įdėti vanilinio cukraus ir... |