Tiramisu
- Ingredientai
500 gr. mascarponės sūrio.
Sausainių ,,Damų piršteliai”.
6 v.š. cukraus.
4 kiaušinių.
Puodelis juodos kavos.
50 ml brendžio/ romo/ likerio.
60 gr. juodo šokolado arba daugiau, žiūrėkite pagal skonį, jei mėgstate juodą šokoladą ir norite, jog jis labiau jaustųsi, naudokite 100 gramų)
Kakavos miltelių.- Gaminimas
-
Pirmiausia atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius su cukrumi plakti iki šviesios šviesios masės. Tada sudėti mascarponės sūrį ir paplakti, kad susimaišytų. Baltymus išplakti iki standumo (plakti kokias 3-5 minutes) ir išplakus atsargiai įmaišyti į trynių ir mascarponės sūrio masę.
Kavą sumaišykite su brendžiu. Skardą pašlakstyti kava. Sausainius (iki pusės) įmerkti į kavą ir nelaikant, iš kart, ištraukti. Dėlioti drėgnąja dalimi į viršų. Tada sudėti pusę paruoštos mascarponės masės, išlyginti ir pabarstyti trupučių kakavos, bei 30 gramų šokolado. Vėl sausainius pamirkome kavoje ir dedame drėgnąja dalimi į apačią. Kai padengiate sausainių sluoksnį, apšlakstykite jų viršų kava ir dėkite likusią dalį kremo. Vėl išlyginkite, apibarstykite kakavos milteliais ir likusiu kiekiu šokolado.
Laikyti mažiausiai 6-7 valandas šaldytuve, uždengus maistine plėvele arba folija.
Gairės: Mascarponės sūris, sausainiai, cukrus, kiaušiniai, juoda kava, brendis, juodas šokoladas, kakavos milteliai.
Receptą atsiuntė: Siggy
|
Mamos gaiviosios salotos
Visus ingredientus smulkiai supjaustyti, o kiaušinius, pomidorus, ridikėlius pjaustyti griežinėliais. Viską... |
Itališkos salotos
Supjaustome kinišką kopūstą ir išdėliojame lėkštėje, taip pat skiltelėmis supjaustome pomidorą... |
"Rudens pasaka"
Rudeniška mišrainė Tikra rudens pasaka. Morkas ir bulves išvirti, atvėsinti, nulupti ir... |
Pekino salotos su įvairiomis spalvingomis daržovėmis
Visas daržoves nuplauname, supjaustome, įspaudžiame citrinos, įpilame alyvuogių aliejaus, česnaką skaniau... |
Žiedinių kopūstų salotos
Žiedinį kopūstą išskirstome į smulkesnius žiedelius, pomidorą supjaustome (kas kaip norit, kubeliais, ar... |
Krabų ir obuolių mišrainė
Nulupti supjaustyti obuolius, geriau, kad obuoliai būtų rūgštesni, išvirti nulupti susmulkinti... |
Dėdės Rudenėlio salotos
Raugintus kopūstus sudedame į dubenį, supjaustome svogūną, sutarkuojame du virtus vidutinio dydžio burokėlius ir... |
Vitaminų kalnas
Mažąją cukiniją supjaustome stambiau, taip skaniau valgyti nes jauti jos tikrą saldoką skonį, pomidorus perpjauname... |
Pekino salotos su vištiena
Pekino salotą, ananasus, bei be žievelės ir nukaulintą vištieną smulkiai supjaustome. Dedame majonezo, bei... |
Soti mišrainė su daržovėmis
Visus produktus supjaustyti kubeliais, įdėti prieskonių ir pagardinti majonezu. Skanaus |
Salotos "RUDENĖLIS"
Razinas nuplikykite. Sutarkuokite morką burokine tarka. Kopūstą išskirstykite mažais žiedynais. Sudėkite... |
Olandiškos salotos
Išverdame kietai kiaušinius, nulupame, smulkiai supjaustome. Sūrį sutarkuojame, dedame žirnelius,... |
Salotos su duona
Duoną supjaustome kubeliais ir nedideliam kiekyje aliejaus pakepinam. Sutarkuojam sūrį, išspaudžiam česnaką,... |
Neįprastos salotos
Vynuoges nuplovus susmulkinam pagal poreikį ( galima pjauti į 4 dalis, naudoti raudonąsias, galima pabandyti ir su... |