Aguoninukas

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

25 g mielių;
500 g miltų;
125 ml pieno;
2 kiaušiniai;
250 g aguonų;
2 pakeliai po 250 g sviesto;
300 g cukraus;
150 g razinų.

Gaminimas

Mieles ištrinti su 2 šaukšt. cukraus. Tada įpilti 5-7 š. šilto, bet ne per karšto pieno. Palaukti apie 25 min., kol mielės pradės ,,veikti". Tuo tarpu, pamerkiame razinas, nuplikiname ir sumalame aguonas, kiaušinius išplakame šakute, į juos supilame likusį pieną. Šią masę pilame į mieles. Po truputį bemaišant pilame miltus. Tešlą vis papurškiame aliejumi, kad neliptų prie rankų. Ją minkom rankom, kokias 10-15 min. Po to iš jos atskiriam 4-5 galingus gabalus ir paliekam 30 min. pakilimui. Imam pirmąjį, kurį kočiojame, kol gauname laaaabai ploną blyną, ant jo gausiai užtepam išlydyto, tačiau truputį kambaryje pastovėjusio ir apkietėjusio sviesto, beriame daug cukraus, tik negailėkit, nes į tešlą jo nedėjome. Ant šio pabarstome keletą razinų. Tada imame kitą gabalą, jį kočiojame, pasviestiname, pacukriname ir dedame ant pirmojo, ir taip su likusiais gabalais. Ant paskutinio lakšto tepame sviestą, beriame cukrų, razinas ir aguonas. Visą lakštų krūvą sukame į vyniotinį, dedame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, aptepame gausiai sviestu. Vyniotinį paliekame dar bent pusvalandžiui šiltoje vietoje. Kepame 230 C orkaitėje tol, kol gražiai parus. Valgyti šiltą, kol nesukietėjo pasidariusi karamelė.

Gairės: mielės, miltai, pienas, kiaušiniai, aguonos, sviestas, cukrus, razinos.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Paprastai nepaprastas obuolių pyragas
Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais
 
 
 
Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse

Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse

2 2 2 2 2

 

2 aukštas stiklines (250 ml talpos) ir 6 mažas stiklinaites (po 150 ml) ištepti riebalais ir...

Gairės: pyragėlis, pyragėliai, pyragaičiai, apelsinas, kiaušiniai, migdolai, desertas, smėlinė tešla.

 
Velykinis avinėlis

Velykinis avinėlis

2 2 2 2 2

 

Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po...

Gairės: velykinis, avinėlis, šokoladas, pyragas, kiaušiniai, kepinys, cukrus.

 
Šokoladinis pyragas

Šokoladinis pyragas

1 1 1 1 2

 

Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Ištepkite aliejumi 25 cm skersmens atidaromą formą. Didelėje keptuvėje...

Gairės: šokoladas, avietės, šaldyta tešla, grietinėlė.

 
Obuolių vyniotinis

Obuolių vyniotinis

2 2 2 2 2

 

Į ištirpintą sviestą supilkite vandenį, įberkite druskos, išmaišykite, suberkite miltus,...

Gairės: miltai, razinos, saldumynai, obuoliai.

 
Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

1 1 1 1 2

 

Paruoškite mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio cukraus (iš nurodyto recepte)...

Gairės: obuolių pyragas, obuoliai, citrina.

 
Citrininis plokštainis

Citrininis plokštainis

2 2 2 2 2

 

Trapios tešlos paplotis 1. Orkaitę įkaitinti iki 210˚C. 2. Į karščiui atsparų dubenį sudėti...

Gairės: pyragas, citrinos, kiaušiniai, citrinų sultys, kiaušinių tryniai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų