Rusų skandalas Latvijoje: gydytojas su nepilnamete paciente atsisakė bendrauti ne valstybine kalba

Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Ai ai kaip koloradams nepatiko...
Bet niekaip negaliu užjausti - jau seniausiai laikas išmokti valstybinę kalbą.
Gal bent šiek tiek suvoks kaip jautėsi Lietuvoje lietuviai,
kai 1970-80 m. tų laikų koloradai reikalaudavo "govorit na obščepriniatom" jazykie.
o kokia kalba bendrauja su savo mazaisiais pacientais Rusijos gydytojai? Totoriu, kabardino balkaru, ukrainieciu ,o gal ciukciu? Kazkodel neteko girdeti tokiu rusu pretenziju Vokietijos, Anglijos arba Airijos gydytojams.
As lankausi ligonineje Nyderlanduose ir mano gydytojas su manimi kalbasi olandiskai.Nekilo net mintis reikalauti is gyd. kalbeti angliskai o juo labiau lietuviskai.
JAV visur info ispanu kalba, Suomijoj - Svedu, Kanadoje - prancuzu... Kaz kaip baltai nelabai suvokia ka reiskia demokratija ir zmogaus teises ir isvis kultura... Jau pamirsot kaip SSRS laisvai kalbejot gimta kalba... O dabar tik rusofobija per tv... todel ir atsiranda tokie "vaiku daktarai"...
@Geda Tai ne atsibasciusiu okupantu ar kolonizatoriu ir ju isperu teise nemoketi valstybines kalbos.Nepatinka valstybine kalba- apseik be jos, jei sugebi. Vaziuok ten, kur tave supras.
@Geda gydytojai su manim nekalba nei lietuviskai, nei rusiskai. Nusileisk ant zemes su savo ruso-fasistine pasauleziura.
@Geda Įdomu kokias pievas čia parašei?
Galima pakviest verteja kita karta.tada visi bus patenkinti...taip butu geriausia nes niekas nenukentes..


valstybėje, kurioje gyveni, privalai mokėti tos šalies kalbą. gėda, kad ta rusė nemoka latviškai, jos dukra, manau, per 10 metų kaip nors išmoks. Lietuvoje pilna rusų, kurie čia gyvena daugiau nei 50 metų ir tyčia nekalba lietuviškai. todėl rusų skundai yra nieko verti, jie tikrai gali vykti į savo tėvynę, kur galės iki valiai kalbėtis ruskai.
@mizantropas Ta dukra jau internetu naudojasi, bent jau tai seka iš teksto.
Neturėkime iliuzijų - seniausiai turėjo būti išmokusi valstybinės kalbos.
O nemoka todėl, kad piktybiškai nesimoko.
Nesunku suprasti kad ateityje šauksis Putino "gynybos"...