1 g pipirų
2 g drukos
20 g vištienos sultinio
200 ml pieno
60 g miltų
50 g sviesto
2 vnt. svogūnas
2 šaukštai majonezo
150 g fermentinio sūrio
2 vnt. kiaušiniai
2 šaukštai krakmolo
400 g vištienos be kaulų
Kepsnelių gaminimas
Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kubeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka, įberti smulkiai supjaustytą svogūną ir viską išmaišyti. Tuomet sudėti krakmolą, kiaušinius, majonezą, pagal skonį pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Paruoštą masę palikti 10 min pastovėti. Kepti kaip blynus.
Padažo gaminimas
Miltus šviesiai paskrudinkite. Vėliau miltus atskieskite pienu, sudėti nuplautus, griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir apie 10 min. pavirinkite. Sudėkite prieš tai riebaluose pakepintų smulkintų svogūnų, pagardinkite vištienos sultiniu ir sudėkite sviestą, pakaitinkite ant silpnos ugnies.
Garnyrui aš patiekiau
Šviežios virtos bulvės su krapiukais
Šviežių daržovių salotos
Į lėkštę dedame kepsnelius, juos užpilame paruoštu padažu, šalia sudedame virtas bulves ir šviežių daržovių salotas. Papuošiame krapų šakele.
Skanaus!