Šį nuostabų receptą užmačiau mūsų visų mylimame Tartelette bloge. Labai nudžiugau, nes gegužės 3 išpuolė dviejų mano mylimų žmonių - sesers ir mamos šventės. Nuliūdau, nes negavau mangų... Vėl nudžiugau, nes gavau braškių :)
Dideliam tortui reikės:
Vanilės biskvitui
3 dideli (4 mažesni) kiaušiniai
100 g cukraus
70 g miltų (geriau skirtų kepiniams)
30 g kukurūzų krakmolo (neturėjau, dėjau bulvių)
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
Žiupsnelio druskos
Šokoladiniam biskvitui
3 dideli (4 mažesni) kiaušiniai
100 g cukraus
70 g miltų (geriau skirtų kepiniams)
30 g kukurūzų krakmolo (neturėjau, dėjau bulvių)
1 šaukšto kakavos
Braškių kremui
600 g braškių
250 g ricota sūrio
50 g cukraus
20-25 g želatinos
Kokosų kremui
3 trynių
50 g cukraus
250 ml kokoso pieno
250 ml grietinėlės
20-25 g želatinos
Sulaistymui: romo, cukraus, vandens, apelsino ar citrinos sulčių, balto vyno.
Uždėję dubenį ant verdamo puode vandens (virš garų), šluotele plakame jame kiaušinių trynius, vanilę, druską ir cukrų. Mišinys turi sušilti tiek, kad prilietę jaustumėte lengvą šilumą. Nuėmę jį toliau plakame mikseriu, kol mišinys atvės ir apimtis maždaug patrigubės. Masė turi būti gana tiršta. Atskirai išplakame baltymus.
Sumaišomee miltus ir krakmolą. Lėtai maišydami po truputį suberiame miltus į kiaušinių plakinį. Atsargiai įmaišome išplaktus baltymus. Supilame tešlą į torto formą (ją patepkite riebalais, tik neteptkite šonų, arba įklokite kepimo popierių) ir kepame orkaitėje apie 20 min. Palikite atvėsti, tada apverskite ir nulupkite kepimo popierių.
Tą patį pakartojame su šokoladiniu biskvitu, tik čia vietoj vanilės dedame kakavą.
Pasiruošiame du sirupus biskvitų sulaistymui. Vienam naudojau 1/2 puodelio vandens, 50 g cukraus, 2 šaukštus romo - viską pašildžiau, kol ištirpo cukrus ir atvėsinau iki kambario temperatūros. Manau, galima keisti šalta saldžia kava, brendžiu ir pan. Antram naudojau apelsino ir citrinos sultis, 1 šaukštą cukraus pudros, 50 ml balto vyno - viską tiesiog išmaišiau, kol ištirpo cukraus pudra. Manau, galima keisti pvz. apelsinų likeriu.
Kokosų kremui 2 šaukštuose vandens išbrinkiname ir vėliau įstatę į puodą su kaitinamu vandeniu ištirpiname želatiną. Paliekame pravėsti (jei vėl sustingtų, galima pašildyti). Dubenyje išplakame trynius su cukrumi, kol jie pabals. Dideliame inde ant vidutinės ugnies šildome kokosų pieną, kol jis užvirs. Lėtai pilame pieną į trynius, visą laiką maišydami, kad jie nesušoktų. Vėl supilame mišinį atgal į puodą, kurį kaitiname ant lėtos ugnies, kol jis pradeda tirtštėti ir šiek lipti prie šaukšto. Įmaišome želatiną ir leidžiame kremui atvėsti iki kambario temperatūros. Išplakame grietinėlę ir ją įmaišome į kremą. Sunaudojame per 1 valandą.
Braškių kremui sutriname 400 g braškių su cukrumi. 2 šaukštuose vandens išbrinkiname ir vėliau įstatę į puodą su kaitinamu vandeniu ištirpiname želatiną. Paliekame pravėsti (jei vėl sustingtų, galima pašildyti). Į braškes įmaišome ricotą, supilame želatiną. Sunaudojame per 1 valandą.
Abu biskvitus perpjauname pusiau, pasidarydami po du torto blynus (viso-4). Dedame į torto formą šokoladinį biskvitą, sulaistome jį romo sirupu. Dedame pusę kokosų kremo ir išlyginame metele. Dedame vanilinį sluoksnį, jį laistome apelsinų sirupu. Pilame pusę braškių kremo. Tą patį pakartojame su likusiais sluoksniais ir kremu. Dedame tortą į šaldytuvą sustingti.
Likusias braškes susipjaustome griežinėliais, jais papuošiame tortą. Jei jį reikės vežti, ilgiau laikyti ir pan., geriausia braškes užlieti specialiu glaistu arba tiesiog žele iš pakelio.
Ugnė