• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labai skanus desertas, kuris suteiks palaimos ir pasaldins jūsų gyvenimą šaltais rudens vakarais. :)

REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės:

2 šaukštai kakavos

125 g maltų riešutų

2 šaukšteliai vanilinio cukraus

5 obuolių

4 kiaušinių

200 g cukraus

200 g miltų

200 g sviesto

1 pak. pieniško šokolado



Paruošimas

Kambario temperatūros sviestą išsukame iki purumo ir ištriname su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Įmaišome visus likusius tešlai skirtus ingridientus (cinamoną, vanilinį cukrų, maltus riešutus (labiausiai tinka lazdyno arba graikiniai), kakavą), galiausiai supilame miltus, (sumaišytus su pakeliu kepimo miltelių), išmaišome tešlą.

REKLAMA

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Obuolius nuplauname, nulupame, perpjauname pusiau, pašaliname sėklas ir supjaustome stambiomis skiltelėmis. Obuolių skilteles apšlakstome romu arba brendžiu ir įmaišome į paruoštą tešlą.

Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais ir iškrėskite į ją tešlą. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę. Pyragą kepkite 55-60 minučių vidutiniame orkaitės lygyje. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės, atvėsiname. Galiausiai ištirpiname pienišką šokoladą ir juo apipilame pyrago viršų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų