Labai skanus desertas, kuris suteiks palaimos ir pasaldins jūsų gyvenimą šaltais rudens vakarais. :)
Jums reikės:
2 šaukštai kakavos
125 g maltų riešutų
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
5 obuolių
4 kiaušinių
200 g cukraus
200 g miltų
200 g sviesto
1 pak. pieniško šokolado
Paruošimas
Kambario temperatūros sviestą išsukame iki purumo ir ištriname su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Įmaišome visus likusius tešlai skirtus ingridientus (cinamoną, vanilinį cukrų, maltus riešutus (labiausiai tinka lazdyno arba graikiniai), kakavą), galiausiai supilame miltus, (sumaišytus su pakeliu kepimo miltelių), išmaišome tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Obuolius nuplauname, nulupame, perpjauname pusiau, pašaliname sėklas ir supjaustome stambiomis skiltelėmis. Obuolių skilteles apšlakstome romu arba brendžiu ir įmaišome į paruoštą tešlą.
Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais ir iškrėskite į ją tešlą. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę. Pyragą kepkite 55-60 minučių vidutiniame orkaitės lygyje. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės, atvėsiname. Galiausiai ištirpiname pienišką šokoladą ir juo apipilame pyrago viršų.



