REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Grilio festivalis’23

Nors užkietėję grilistai sako, kad kepsninių sezonas tęsiasi ištisus metus, vasarą maisto gaminimas lauke įgauna pagreitį. Tai buvo akivaizdu ir šį savaitgalį greta Vilniaus praūžusiame Grilio festivalyje’23.  

20

Nors užkietėję grilistai sako, kad kepsninių sezonas tęsiasi ištisus metus, vasarą maisto gaminimas lauke įgauna pagreitį. Tai buvo akivaizdu ir šį savaitgalį greta Vilniaus praūžusiame Grilio festivalyje’23.  

REKLAMA

Vasariškas oras, kepsninėse čirškančio maisto aromatai ir netikėtumų pilna programa į jį priviliojo daugiau nei 1500 žmonių. Paskutinis bilietas į šventę buvo nupirktas likus daugiau nei savaitei iki renginio, rašoma pranešime spaudai.  

Grilio festivalis’23 – tai jau penktasis, jubiliejinis, Kamado Bono organizuojamas festivalis, kuris apėmė du renginius: 117 000 narių vienijančios feisbuko grupės Lithuania Grilling and Smoking narių suvažiavimą ir tarptautinį Twinsmoke BBQ čempionatą pagal KCBS (Kansas City Barbeque Society) taisykles.  

Daug skanaus maisto, juoko, jaukios muzikos ir ugningas vakarėlis 

Šių metų festivalyje buvo įkurtos 4 maisto erdvės: grilio, BBQ, Artimųjų Rytų ir Argentinos. Įsigiję bilietus į renginį ragavo šiose zonose gaminamų patiekalų.  

REKLAMA
REKLAMA

Artimųjų rytų virtuvės gerbėjai mėgavosi tikru Uzbekišku plovu, kuris buvo verdamas didžiausiame Lietuvoje, net 411 litrų dydžio kazane. Prie itin sultingų mėsainių, kuriuos gamino svečiai iš Latvijos, iki pat vakaro driekėsi eilės, o Argentinietiško asado zonoje čirškėjo net kelių rūšių mėsa.  

REKLAMA

Grilio festivalis, be abejo, neapsėjo ir be tokių tradicinių patiekalų, kaip šašlykai ir šonkauliai. Vienas žymiausių JAV pitmasterių Phil Wingo iškepė visą kiaulę, o svečiai iš Suomijos surengė ypatingų bulvyčių ir steikų degustaciją.  

Čia pat buvo įkurta ir improvizuota picerija, kurioje sukosi Gian Luca Demarko su pagalbininkais. Vaikai šėlo gigantiškuose batutuose, gaivinosi ledais ir dūko didelėje šventės teritorijoje prie ežero. Ypatingai jaukią atmosferą sukūrė „Daddy was a Milkman“ koncertas, kuris nepaliko abejingų ir sulaukė raginimų pakartoti. 

REKLAMA
REKLAMA

Renginio vedėjo vaidmuo buvo patikėtas komikui Mantui Bartuševičiui, kuris scenoje kalbino šefą Gian Luca Demarko, organizavo Forneza picų valgymo ir mėsainių kepimo varžybas, pritraukusias ne tik norinčius išmėginti savo jėgas, bet ir didelį būrį palaikančiųjų. Festivalio erdvėje veikė BBQ turgus, vyko daugybė atrakcijų, buvo išdalinta daug dovanų.  

Šeštadienį visi turėjo galimybę stebėti tarptautinio KCBS čempionato Twin Smoke komandų varžymąsi laisvosiose kategorijose. Sparnelių rungtyje laurus nuskynė 3BBQ komanda, o šašlykų rungtyje sužibėjo Leader‘s Spirit BBQ Team. Ypatinga atmosfera ir beprasidedančios vasaros jausmas tvyrojo ir jau sutemus įsisiūbavusiame vakarėlyje su DJ Mamania. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Twin Smoke čempionate jėgas išbandė 14 komandų 

Sekmadienį, vos saulei pakilus, komandos jau kūrė kepsnines ir susikovė KCBC čempionate keturiose kategorijose: vištienos, šonkaulių, kiaulienos ir jautienos krūtininės (brisket).  

Čia sėkmė lydėjo grilio čempionatų pasaulio žvaigždes, britų komandą Bunch Of Swines, kurie tapo nugalėtojais bendrojoje įskaitoje. Antri liko Insomnia BBQ Team iš Estijos, o trečiosios vietos taurė liko Lietuvoje, komandos iš Širvintų „Alkanas Briedis“ rankose. Atskirose kategorijose net tris pirmąsias vietas (vištienos, jautienos ir kiaulienos) pelnė Bunch of Swines, o šonkaulių – Insomnia BBQ Team.  

Renginį kasmet organizuojanti Kamado Bono bendruomenė visiems susirinkusiems linkėjo skanios vasaros ir pažadėjo tęsti kasmetinių festivalių tradiciją bei auginti grilio bendruomenę tiek Lietuvoje, tiek tarptautiniu lygiu drauge su visais gero maisto mylėtojais. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų