• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandiena siūlome pasigaminti patiekalą iš kalakutienos.

Mokslininkai jau seniai yra padarę išvadas, kad būtent kalakutiena yra pati sveikiausia paukštiena, nes ji yra ne tik baltyminga ir maistinga, bet ir mažai cholesterino turinti mėsa, todėl ji ypač tinka dietinei vaikų, nėščiųjų moterų ir norinčių sveikai gyventi mitybai.

REKLAMA
REKLAMA

Pagaminimui reikės:

4 ploni kalakutienos žlėgtainiai (~500 g)

Česnako skiltelė

Pusė ryšelio mairūnų

200 ml sauso baltojo vyno

2 šaukštai garstyčių

Žiupsnelis druskos

Maltų pipirų

8 maži pomidorai

2 svogūnai

Obuolys

8 alyvuogės be kauliukų

5 šaukštai rapsų aliejaus

REKLAMA

Gaminimas:

Žlėgtainius perpjaukite išilgai per pusę. Česnaką ir mairūnus susmulkinkite ir sumaišykite su vynu, garstyčiomis, druska ir pipirais. Šiame mišinyje 3 valandas marinuokite mėsą.

Svogūnus supjaustykite į 4 dalis. Nulupkite obuolį, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Ant iešmų susmeigti pomidorus, nusausintos mėsos juosteles, alyvuoges, svogūnus, obuolius – visą tai patepti rapsų aliejumi. Kepti griliuje 15 minučių.Arba kepkite ant laužo.

Mėgstate gaminti? Turite įdomių receptų ir norite jais pasidalinti su Balsas.lt skaitytojais? Siųskite receptus rubrikos redaktorei adresu [email protected], ir jie bus paskelbti portale Balsas.lt!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų