Šiandiena siūlome pasigaminti patiekalą iš kalakutienos.
Mokslininkai jau seniai yra padarę išvadas, kad būtent kalakutiena yra pati sveikiausia paukštiena, nes ji yra ne tik baltyminga ir maistinga, bet ir mažai cholesterino turinti mėsa, todėl ji ypač tinka dietinei vaikų, nėščiųjų moterų ir norinčių sveikai gyventi mitybai.
Pagaminimui reikės:
4 ploni kalakutienos žlėgtainiai (~500 g)
Česnako skiltelė
Pusė ryšelio mairūnų
200 ml sauso baltojo vyno
2 šaukštai garstyčių
Žiupsnelis druskos
Maltų pipirų
8 maži pomidorai
2 svogūnai
Obuolys
8 alyvuogės be kauliukų
5 šaukštai rapsų aliejaus
Gaminimas:
Žlėgtainius perpjaukite išilgai per pusę. Česnaką ir mairūnus susmulkinkite ir sumaišykite su vynu, garstyčiomis, druska ir pipirais. Šiame mišinyje 3 valandas marinuokite mėsą.
Svogūnus supjaustykite į 4 dalis. Nulupkite obuolį, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.
Ant iešmų susmeigti pomidorus, nusausintos mėsos juosteles, alyvuoges, svogūnus, obuolius – visą tai patepti rapsų aliejumi. Kepti griliuje 15 minučių.Arba kepkite ant laužo.
Mėgstate gaminti? Turite įdomių receptų ir norite jais pasidalinti su Balsas.lt skaitytojais? Siųskite receptus rubrikos redaktorei adresu [email protected], ir jie bus paskelbti portale Balsas.lt!