Amerikiečių mokslininkai rado dar vieną įrodymą, kad riebalai yra naudingi mūsų organizmui. Anot jų, riebalų turintis maistas itin svarbus normaliam atminties funkcionavimui užtikrinti.
Žmogaus organizmui apdorojant riebalus susintetinama oleoiletanolamido (OEA) molekulė. Ji sudaro pagrindą taip vadinamų "biologinių klijų", įeinančių į ląstelių ir smegenų sričių, atsakingų už informacijos išsaugojimą, sudėtį.
Mokslininkų teigimu, būtent ši medžiaga padėjo susiformuoti pirmykščio žmogaus atminties mechanizmui tam, kad jis galėtų įsiminti, kuriose miško, upių ir laukų vietose galima rasti daugiausia maisto.
Specialistų nuomone, šis procesas turi fiziologinį pagrindą: riebus maistas turėjo svarbią reikšmę ilgalaikės atminties formavimuisi žmogaus smegenyse. Riebalai ir šiuolaikinio žmogaus smegenims padeda išlaikyti atminties aktyvumą.