IKI parduotuvėje radau konservuotos krabų mėsos savo sultyse (apie 4 lt.) ir nutariau išbandyti ką nors su ja. Labai pasiteisino - nors ten smulkūs gabaliukai, bet jų skonio net nėra ko lyginti su krabų lazdelėmis. O pica gaunasi labai lengva ir gaivi.
Vienai didelei picai reikės:
0,5 stiklinės vandens
1 šaukšto sausų mielių
1 puodelio miltų
Picos ar kitokių prieskonių
Mažo indelio konservuotos krabų mėsos savo sultyse
Mažo indelio konservuotų ananasų
Natūralaus pomidorų padažo (aš naudojau lietuvišką su bazilikais, labai tiko)
Gabalėlio mocarelos sūrio
Prieskonių (aš naudojau bazilikus, raudonėlius, mairūnus)
Mieles užpilame šiltu vandeniu ir palaikome apie 10 min. Sumaišome su puodeliu miltų ir priesoniais (labai tinka mišiniai pomidorams/mocarelai ar picos prieskoniai), išminkome ir paliekame 30 min. pakilti. Perminkome, iškočiojame ir įklojame į aliejumi pateptą skardą.
Ant papločio tepame pomidorų padažą, dedame nusausintą krabų mėsą, gabalėliais pjaustytus ananasus ir sūrį. Pabarstome prieskoniais ir kepame kuo karštesnėje orkaitėje 10-20 min. (aš kepiau 240 laipsnių temperatūroje 12 min).
Mėgstate gaminti? Turite įdomių receptų ir norite jais pasidalinti su Balsas.lt skaitytojais? Siųskite receptus rubrikos redaktorei adresu [email protected], ir jie bus paskelbti portale Balsas.lt!