Sekmadienį norėjau gaminti lazaniją, tačiau didžiam savo nustebimui negavau lazanijos lakštų. taigi visi tie patys produktai "suėjo" kita forma.
4 porcijoms reikės:
500 g makaronų (vamzdelių)
1 indelis koncervuotų pomidorų
2 šaukštai natūralaus pomidorų padažo
1 stiklinė balto vyno
5 dideli pievagrybiai
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 šaukštas aliejaus
200 g faršo (naudojaus kiaulienos, 5 proc. riebumo)
100 g sūrio
Prieskonių
Užsikaičiame puodą vandens. Keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame susmulkintą česnaką ir svogūną. Šiek tiek pakepinę sudedame mėsą ir kepiname, kol ji lengvai paruduos (apie 10 min.). Beriame susmulkintus pievagrybius ir dar 5 min. maišydami pakepiname. Pilame vyną, pomidorus, padažą, beriame prieskonius. Patroškiname dar 10 min. Tuo pačiu metu į greta užvirusį puodą beriame makaronus. Juos verdame, kol suminkštės, bet neištiš. Susitarkuojame sūrį. Viską dedame į lėkštę ir čiumpame šakutę!
Ugnė
Mėgstate gaminti? Turite įdomių receptų ir norite jais pasidalinti su Balsas.lt skaitytojais? Siųskite receptus rubrikos redaktorei adresu [email protected], ir jie bus paskelbti portale Balsas.lt!