Smetoniškas receptas pagal knygą „Didžioji virėja“
Net ir paprasčiausi blynai gali būti karališki. Kai iškepti su meile ir kantrybe. Valgomi iš porceliano lėkštėlių sidabriniais įrankiais... Siūlome smetonišką karališkų blynų receptą, kuris nenuvils, net jeigu sidabrinių stalo įrankių neturite.
Jums reikės:
• 1/2 sv.sviesto,
• 6 kiaušinių,
• puoduko cukraus,
• 1/4 sv. miltų,
• 1/2 litro grietinėlės,
• 1/2 stikl. tirštos grietinėlės,
• citrinos,
• 1/2 šaukšto apelsinų vand.,
• uogienės.
Gaminimas
Paimti pusę sv. sviesto, išlydyti, per servetėlę perkošti. Kai sviestas atauš, įdėti 6 trynius, gerai išmaišyti. Visą laiką maišyti į vieną pusę, pridėti vieną šaukščiuką cukraus. Maišyti į vieną pusę ant ledo, kol pradės putoti.
Tuo tarpu paruošti šitokią tešlą: 1/2 sv. miltų praskiesti 1 stikline grietinėlės, užvirinti, visą laiką maišyti. Nukėlus ant ledo maišyti, kol atauš. Kai atauš, supilti trynius su sviestu ir vis į vieną pusę maišyti. Pridėti pusę šaukšto pomerančių vandens ir pusę stikl. suplaktos grietinėlės. Viską gerai sumaišyti, kepti nedidelius blynukus. Nuo keptuvės tiesiog mesti į lėkštę, kiekvieną pabarstyti cukrum ir suvilgyti citrinos sunka. Sudėjus viens prie kito, viršų padailinti uogiene.
Karališkai skanaus!