• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Smetoniškas receptas pagal knygą „Didžioji virėja“

Net ir paprasčiausi blynai gali būti karališki. Kai iškepti su meile ir kantrybe.  Valgomi iš porceliano lėkštėlių sidabriniais įrankiais... Siūlome smetonišką karališkų blynų receptą, kuris nenuvils, net jeigu sidabrinių stalo įrankių neturite.   



Jums reikės:

REKLAMA
REKLAMA

•    1/2 sv.sviesto,

•    6 kiaušinių,

•    puoduko cukraus,

•    1/4 sv. miltų,

•    1/2 litro grietinėlės,

•    1/2 stikl. tirštos grietinėlės,

•    citrinos,

•    1/2 šaukšto apelsinų vand.,

•    uogienės.



Gaminimas

REKLAMA

Paimti pusę sv. sviesto, išlydyti, per servetėlę perkošti. Kai sviestas atauš, įdėti 6 trynius, gerai išmaišyti. Visą laiką maišyti į vieną pusę, pridėti vieną šaukščiuką cukraus. Maišyti į vieną pusę ant ledo, kol pradės putoti.

Tuo tarpu paruošti šitokią tešlą: 1/2 sv. miltų praskiesti 1 stikline grietinėlės, užvirinti, visą laiką maišyti. Nukėlus ant ledo maišyti, kol atauš. Kai atauš, supilti trynius su sviestu ir vis į vieną pusę maišyti. Pridėti pusę šaukšto pomerančių vandens ir pusę stikl. suplaktos grietinėlės. Viską gerai sumaišyti, kepti nedidelius blynukus. Nuo keptuvės tiesiog mesti į lėkštę, kiekvieną pabarstyti cukrum ir suvilgyti citrinos sunka. Sudėjus viens prie kito, viršų padailinti uogiene.

Karališkai skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų