200-300 g mirkytų pupelių;
1 skardinės pomidorų savo sultyse;
4-5 skiltelės česnako;
2-3 lauro lapai;
juodųjų pipirų;
druskos;
makaronų;
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus;
petražolių.
Gaminimas
Išmirkytas pupeles pavirti 10 min., nupilti vandenį, sudėti į didelį puodą, užpilti vandens tiek, kad maždaug 2.5 cm apsemtų pupeles, ant pupelių supilti pomidorus savo sultyse, aliejų, išspausti česnako skilteles, įberti pipirus, įdėti lauro lapus ir virti ant silpnos ugnies apie 1.5 val. (kol pupelės suminkštės).
Išimti lauro lapus ir nupylus apie pusę kiekio sriubos, supilti į mikseri ir išplakti. Tyrę supilti atgal ant likusių pupelių, jei reikia įpilti vandens, sudėti makaronus, druską ir virti tol, kol makaronai išvirs. Po to suberti gerą saują pjaustytų šviežių petražolių ir palikti nukeltą sriubą nuo ugnies 10 min.
Tai labai skani sriuba, nors paskaičius receptą gal taip ir nepasirodys, bet pabandykit - nenusivilsit. Česnako iš viso nesijaučia, jis tik suteikia nedidelį aštrumą. Jei nenorite tirštos sriubos, galite sumalti mažesnę dalį pupelių mišinio ar įpilti daugiau vandens, verdant makaronus.
Skanaus!