Vasara - šaltų užkandžių sezonas. Tai sritis, kurioje audringai reiškiasi kiekvieno kulinaro vaizduotė. Tačiau egzistuoja ir klasika, kurią kartais pravartu prisiminti.
Vienas puikių klasikinių receptų - įdaryti paukštienos kakliukai, kurie dailiai atrodo lėkštėje supjaustyti mažomis dailiomis riekutėmis arba tiesiog puošia mažyčius elegantiškus baltos duonos sumuštinukus.
Kepimui nusipirkę antį arba žąsį nupjaukite kaklą, atidėkite į šalį kepenėles. Dar jums reikės 1 kiaušinio, petražolių, pusės svogūno, maltų pipirų, batono arba bandutės, pieno batonui mirkyti, druskos ir žąsies taukų, kurių tikriausiai turite pasidėję šaldytuve.
Iš pradžių ant keptuvės pakaitinkite žąsies taukus (iš bėdos tiks ir sviestas). Taukams išsilydžius, pakepkite kepenėles ir susmulkintą svogūną. Atvėsinę užberkite supjaustytų petražolių ir sukite masę mikseriu. Pridėkite piene išmirkytos bandelės, kiaušinio trynį, įberkite pipirų, druskos. Viską išmaišykite. Kiaušinio baltymą išplakite ir taip pat įdėkite į įdaro masę.
Gerai prikimškite kaklelius įdaru, galus užsiūkite medvilnės arba lino siūlu ir virkite nedideliame kiekyje daržovių sultinio (arba vandens su morka, saliero stiebu, svogūnu bei prieskoniais).
Kakleliui išvirus jį paslėkite neišėmę iš sultinio ir atvėsinkite. Išimtą supjaustykite plonomis riekelėmis. Jei norite, riekeles galite užpilti daržovių sultiniu su želatina ir užšaldykite drebučiuose. Šiais visuotinio užimtumo laikais toks patiekimas daro įspūdį.
Giedrės J. receptai