• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šįkart labai nekaip atrodantis, bet pasakiško skonio desertas.

Tik pamačius jį šio mėnesio "Darbštuolės" žurnaliuke sakiau: viskas, gaminsiu.

Ir neklydau. Tikrai puikus desertas. Pjaustosi itin sunkiai, gražiai atpjauti kone nulis šansų, bet užtat skanuuu.

REKLAMA
REKLAMA

O šiam desertui pasigaminti reikės:

pagrindui:

180g sviesto

250g miltų

50g cukraus

šaukštelio kepimo miltelių

šaukštelio vanilinio cukraus

žiupsnelio druskos

REKLAMA

kremui:

400ml saldaus kondensuoto pieno

200g cukraus

125g sviesto

viršui:

250g šokolado

Gaminam taip:

sviestą išsukam su cukrum, pridedam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrum. Viską išminkom ir įklojam į kepimo popierium išklotą kepimo indą. Kepam 160C karščio orkaitėj, kol apskrunda: iki 25-30min.

Toliau nedideliam puode ištirpinam cukrų, sviestą, pilam kondensuotą pieną. Viską, nuolat maišydami, užverdam. virsim apie 5 minutes. Maišom nuolat, kad neprisviltų. Aš, kad ir stengiaus uoliai maišyt [ :)) ], tačiau vis tiek kremas vietomis ėmė karamelizuotis. Nieko tokio, pagalvojau. Ir neklydau. Vėliau neliko jokių karamelės gumuliukų, o visas kremas buvo fantastiško karamelės skonio.

Taigi, iškepusį pagrindą kiek atvėisnam [kaip ir kremą], tuomet pastarajį pilam ant pagrindo. Paliekam šaltai, kad sustingtų. Kai sustingsta [sunku pasakyt, kiek tai laiko užima, gal kelias valandas..], indelį, įstatytam puode virš garų iširpinam šokoladą, tada jį gražiai pilam ant mūsų gardėsio.

Vėlgi paliekam sustingti. Kai viskas sutvirtėja [aš palikau per naktį], tuomet galima bandyti desertą supjaustyt [man, kaip matosi, tai pavyko nekaip] ir ragauti. Išties gardu.

Skanaus!


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų