Vasariškas desertas
Jums reikės:
ryžiai (125 gramai)
pienas (1 litrai)
vanilė (1 arbatiniai šaukšteliai)
cukrus (3 šaukštai)
grietinėlė (200 mililitrai)
bruknių arba kitų uogų džemas (12 šaukštų)
Paruošimas:
Į puodą įpilkite 600 ml vandens, suberkite ryžius ir virkite, kol visas vanduo nuvirs. Supilkite pieną ir virkite 45 minutes. Atvėsinkite. Į ryžius supilkite vanilės ekstraktą ir suberkite cukrų. Grietinėlę šiek tiek paplakite ir įmaišykite į pudingą. Padalinkite trečdalį masės į šešias dalis, įdėkite į stiklines taures, užpilkite po šaukštą bruknių arba kitų uogų džemo. Sluoksniuokite taip dar du kartus, o paskutinis sluoksnis turi būti ryžių.
Mėgstate gaminti? Turite įdomių receptų ir norite jais pasidalinti su Balsas.lt skaitytojais? Siųskite receptus rubrikos redaktorei adresu [email protected], ir jie bus paskelbti portale Balsas.lt!