Džiovinti vaisiai labai naudingi mūsų sveikatai, nes turi daug skaidulų, vitaminų, natūralaus cukraus. Jų sudėtyje esanti ląsteliena pagerina ir mūsų virškinimą.
Kadangi tai labai naudingi produktai, tai siūlome jais pasimėgauti kuo dažniau. Pasigaminkite labai sveiką patiekalą ir mėgaukitės nuostabiu cinamono aromatu.
Pagaminimui reikės:
400 g džiovintų vaisių mišinio
400 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
Pakelio jazminų arbatos
Apelsino žievelės
2 šaukštelių malto cinamono
2 šaukštų medaus
Keleto lašų apelsinų arba rožių vandens
6 šaukštai grietinės arba natūralaus jogurto
6 šaukštai susmulkintų pistacijų
Gaminimas:
Į dubenį sudėkite džiovintus vaisius, arbatos pakelį, medų, apelsino žievelę, supilkite apelsinų sultis ir suberkite cinamoną. Vandens reikia pilti tiek, kad apsemtų vaisius.
Užvirkite. Išimkite arbatos pakelį. Mišinį troškinkite 15 minučių. Atvėsinkite ir įlašinkite keletą lašų apelsinų arba rožinio vandens.
Paragaukite, ar nereikia cukraus ir patiekite su jogurtu ir riešutais.