• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norėjosi iškepti tikrai skanius blynus, todėl atlikau nemažą informacijos internete peržiūrą. Dauguma patarimų iš karto ir išbandžiau. Turbūt suveikė, nes buvo tikrai skanu.

REKLAMA
REKLAMA

2 porcijoms reikės:

4-6 bulvių

Pusės nedidelės cukinijos

1 kiaušinio

Šlakelio pieno

1 mažo svogūno

Poros šaukštų manų kruopų

Prieskonių

REKLAMA

Bulves nuskutame ir smulkiai sutarkuojame. Tą patį padarome su cukinija, jos turėtų būti maždaug tiek pat, kaip ir bulvių. Abu "tarkius" nusunkiame, skystį išpilame. 1/4 puodelio pieno užverdame, juo užplikome tarkuotas bulves. Įmaišome cukinijas, išplaktą kiaušinį, manus, smulkiai sukapotą svogūną, prieskonius. Jei blynų tešla gautųsi per skysta, galima įmaišyti šiek tiek miltų. Kepame aliejumi pateptoje (ne aliejaus pripiltoje :)) keptuvėje ant vidutinės ugnies. Valgyti skanu su liesa grietine, perpus atskiesta sojų padažu arba varškės ir žalumynų padažu.

REKLAMA
REKLAMA

Blynų su cukinija patarimai, kuriais nebuvo pasinaudota, bet skamba skaniai:

- įmaišyti šiek tiek varškės;

- į blyno vidų įdėti riekelę lašišos;

- tarkuoti stambiai, nedėti bulvių, bet į tešlą įmaišyti šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio; apvolioti džiūvėsėliais ir kepti orkaitėje 15-20 minučių.

Ugnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų