Paslapties nėra. Jeigu mėgsti bulves, abejingai nepraeini pro kumpį ir mielai kramsnoji sūrį, tai visus juos subūrusi vienam patiekalui, galėsi mėgautis tobulu rezultatu.
Tik reikia turėti gerą kulinarinę klausą, kad išgirstum, kada visi produktai užgroja suderintomis stygomis.
Jums reikės:
• 750 g bulvių,
• 1 svogūno,
• ryšulėlio petražolių,
• 6 griežinėlių rūkyto kumpio,
• 250 g fermentinio sūrio,
• 140 ml grietinėlės.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
Nuvalykite ir supjaustykite storais griežinėliais bulves, jas sumeskite į verdantį vandenį ir virkite 8-10 min. Supjaustykite sūrį gabalėliais.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite (apie 5 min.) svieste. Tada sudėkite į tą pačią keptuvę smulkiai supjaustytą rūkytą kumpį ir kepkite dar 5 min.
Visas sudėtines patiekalo dalis padalinkite per pusę. Tuomet pusę bulvių įdėkite į kepimo indą, sudėkite kepintus svogūnus ir kumpį, pabarstykite smulkiai supjaustytomis petražolėmis, pipirais ir druska.
Uždėkite antrą bulvių ir kitų produktų sluoksnį, užpilkite grietinėle ir kepkite orkaitėje10-12 min.
Galite patiekti su lengvomis salotomis.
Skanaus!
Mėgstate gaminti? Turite įdomių receptų ir norite jais pasidalinti su Balsas.lt skaitytojais? Siųskite receptus rubrikos redaktorei adresu [email protected], ir jie bus paskelbti portale Balsas.lt!