Tunas – ypatinga žuvis. Besilaikantys sveikos mitybos principų jį vertina todėl, kad tuno mėsoje labai daug baltymų, ji neriebi ir lengvai virškinama. Pupelės taip pat labai maistingos, nes turi daug vertingų baltymų, o riebalų beveik nėra.
Vieną arba du kartus per savaitę pietums pasigaminkite patiekalą su pupelėmis. Jis atstos mėsą, be to, nuo pupelių greitai pasijusite sotūs!
Pagaminimui reikės:
150 g špinatų
Pusė ilgo agurko
2 pomidorai
400 g konservuoto tuno
400 g konservuotų arba šviežių virtų baltųjų pupelių
20 g šviežių petražolių
5 šaukštai alyvų aliejaus
2 šaukštai žaliųjų citrinų arba citrinų sulčių
Maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
Į salotinę sudėti skiltelėmis supjaustytus pomidorus, agurką, špinatus, gabalėliais supjaustytą tuną, pupeles ir smulkiai supjaustytas petražoles. Sudėti į indą, sandariai uždaryti ir sukratyti. Padažas: sumaišyti alyvų aliejų, citrinų sultis ir pipirus.