Sako, nereikia kalbėti apie aistros objektą. Tačiau kava verta visų kalbų. Ji padeda jaustis darbingesne, žvalesne ir kupina energijos. Honore de Balzaką įkvėpdavo pūvančio obuolio kvapas, o mus – espresso aromatas. Arba aromatingas kavos musas – prie puodelio kavos.
Jums reikės:
(6-8 porcijoms)
• 20 traiškytų žalių kardamono grūdelių,
• 175 ml pieno,
• 45 ml tirpios kavos granulių,
• 25 g rudojo cukraus,
• 250 g tirpinto šokolado,
• 500 ml grietinėlės,
• 15 ml želatinos,
• jogurto.
Gaminimas
15-20 skersmens skardos dugną išklokite specialia plėvele, truputį užlenkite kraštus.
Į mažą prikaistuvį suberkite kardamoną ir supilkite pieną. Užvirinkite. Nukelkite nuo viryklės ir palikite 15 min., kad pritrauktų. Perkoškite.
Į pieną suberkite kavą, cukrų ir pamaišykite, kad ištirptų. Supilkite šokoladą ir sumaišykite.
Iki standumo išplakite grietinėlę. Atsargiai sumaišykite su šokoladiniu pienu.
Pašildykite truputėlį vandens, suberkite želatiną, pamaišykite, kad ištirptų, ir atsargiai supilkite į grietinėlės ir šokolado mišinį.
Masę supilkite į skardą ir per naktį laikykite vėsioje vietoje.
Išimkite iš skardos. Pabarstykite smulkiai maltu šokoladu. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su šlakeliu jogurto.
Musą lengviau supjaustysite, jeigu prieš tai 10 min. pašaldysite šaldytuve. Kai suraikysite, jis vėl suminkštės.
Skanaus!
Mėgstate gaminti? Turite įdomių receptų ir norite jais pasidalinti su Balsas.lt skaitytojais? Siųskite receptus rubrikos redaktorei adresu [email protected], ir jie bus paskelbti portale Balsas.lt!