Ištiko apkepų pamišimas. Jūs jau man atleiskit...
Nemažam apkepui kokiems 6 valgytojams reikės:
4 kiaušinių
4-5 riekių šviesios duonos (geriausia su grūdais)
1 stiklinės lieso pieno
100 g parmezano ar kitokio sūrio
1 "galvos" kalafioro
1 sultinio kubelio
Puode užverdame vandenį, įmetame sultinio kubelį ir jame apverdame kalafiorą kol jis šiek tiek suminkštės. Ištraukiame, padedame atvėsti. Sultinį galima paskaninti prieskoniais, įmesti keletą petražolės lapelių ir valgyti su apkepu.
Pieną pašildome, į jį pamerkiame duoną. Kiaušinius išsiplakame, įmaišome suminkštėjusią duoną ir sutarkuotą sūrį (dalį galima pasilikti viršaus pabarstymui). Kalafijorą susmulkiname kekėmis ir įmaišome į kiaušinių mišinį.
Formą patepame riebalais ir pabarstome džiūvėsėliais (nebūtina). Sukrečiame apkepo masę, išlyginame, galime pabarstyti sūriu ir šauname į orkaitę. Kepame apie 30 min. 190 laipsnių temperatūroje.
Ugnė