REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sociologas, kultūros kritikas ir akademinių knygų autorius, Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Artūras Tereškinas Danijoje vedė savo mylimąjį.

Sociologas, kultūros kritikas ir akademinių knygų autorius, Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Artūras Tereškinas Danijoje vedė savo mylimąjį.

REKLAMA

Žymus vyras apie savo gyvenimo pokyčius pranešė draugams ir sekėjams socialiniuose tinkluose.

Andrius pasidalijo judviejų su mylimuoju bendra nuotrauka, su prierašu: „Priešvestuvinė nuotrauka. Susituokę 2019 m. gegužės mėn. 3 d. Kopenhagoje. tai nutiko man (ir mums)! Daugiau nuotraukų netrukus.”

Tokia proga jį taip pat pasveikino ir filmų režisierius Romas Zabarauskas. Jis tvirtino, kad A. Tereškino tekstai jį įkvėpė dar paauglystėje.

„Sveikinimai! Prieš keletą dienų svečio teisėmis kalbėjausi su studentais ir klausiau, kas yra jų autoritetai Lietuvoje. Diskutavome, o vėliau studentai paklausė, ką pats įvardinčiau autoritetais? Vienintelis, ką spontaniškai prisiminiau, buvo sociologas Artūras Tereškinas. Būtent jo tekstai dar mano paauglystėje atvėrė laisvos, teisingos, įtraukios visuomenės matymą ir mokė, jog asmeniška = politiška, o žodžiai = veiksmai.

Taip ir šiandien sveikinant Artūrą ir Vladą su santuoka apima ne tik džiaugsmo, bet ir pergalės jausmas. Juk nors santuoka – Kopenhagoje, šių metų LR Konstitucinio Teismo sprendimu ji turės reikšmės ir Lietuvoje. Vieną dieną, tikiu, Lietuvos visuomenė pilnai pripažins vienalyčių porų santuokas. Savo ruožtu, tokios sąjungos jau dabar radikaliai keičia santuokos institutą, išlaisvindamos jį iš normatyvumo. Ne visuomenės primestos normos, o meilė ir laisvas apsisprendimas tegu diktuoja jūsų ir visų mūsų gyvenimus!

Ačiū jūsų porai už didžiulį ir neįkainojamą įkvėpimą!“, – rašė jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų