REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė (nuotr. Organizatorių)

Balandžio mėnuo – ko gero populiariausias laikas pradėti sportuoti. Iki vasaros likus dar šiek tiek laiko, daugelis svajoja padailinti savo kūno formas.

14

Balandžio mėnuo – ko gero populiariausias laikas pradėti sportuoti. Iki vasaros likus dar šiek tiek laiko, daugelis svajoja padailinti savo kūno formas.

REKLAMA

Grupės „69 Danguje“ narė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė neslepia, kad figūrą jai tenka labai prižiūrėti. Moteris sako, kad dietų laikai seniai baigėsi. Kur kas svarbiau – sportas ir subalansuota mityba, rašoma pranešime spaudai.

Vienas iš N. Pareigytės-Rukaitienės pavasario atradimų – Kaune vykstančios elektros raumenų stimuliacijos treniruotės „E-fit“. Apie šias treniruotes dainininkei papasakojo jos kolegė Ingrida Martinkėnaitė.

Tiesa, moteris lanko minėtą studiją Vilniuje. Prietaisai vienu metu treniruoja 12 raumenų grupių, todėl 20 minučių intensyvi treniruotė prilygsta pusantros valandos treniruotei įprastame sporto klube.

REKLAMA
REKLAMA

„Elektros raumenų stimuliacijos treniruotės man labai tinka. Tik du kartai per savaitę po 20 minučių – plušėti salėje po porą valandų aš neturiu laiko. Treniruotės yra pritaikytos prie greito gyvenimo būdo, o su klientu visada dirba asmeninis treneris. Atvažiavai, pasportavai ir leki toliau.

REKLAMA

Pamenu, kad po pirmos treniruotės kitą dieną labai skaudėjo raumenis. Sportas turi dovanoti puikią nuotaiką. Mano gyvenime nėra prievartos. Darau tai, ką noriu, kas man teikia malonumą. Niekada neversiu savęs užsiimti sportu, kuris nesuteikia gerų emocijų“, – pasakoja atlikėja.

Dainininkės dienotvarkė išties įtempta. Laidų filmavimai, koncertai su grupe, renginių vedimas – kartais reikia visur skubėti, kad suspėtumei. Tačiau, kad ir kokia būtų užsiėmusi, Nijolė stengiasi atrasti laiko sportui. Laisvalaikiu moteris mėgsta žaisti lauko tenisą, badmintoną, važinėtis dviračiu.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris pasakojo išbandžiusi ne vieną greitus rezultatus žadančią dietą. Nevalgant galima pasiekti labai greitų pokyčių, tačiau vėl grįžus prie senų mitybos įpročių, kilogramai sugrįžta dar greičiau. Šiandien dainininkė neįsivaizduoja savo gyvenimo be subalansuotos mitybos ir aktyvaus laisvalaikio leidimo būdo.

„Išbandžiau vieną daugelio išgirtą dietą. Tačiau tai buvo ne dieta, o taisyklingas mitybos planas. Būtent taip turėtų maitintis žmogus, norintis gerai jaustis ir atrodyti. Per du mėnesius norėjau numesti 7 kilogramus ir man pavyko tą įgyvendinti. Žinau viską, ką su kuo valgyti, ko nevalgyti.

Tačiau gyvenimo ritmas yra labai įtemptas, nepavyksta pavalgyti visada tuo pat metu. Kartais suvalgai patiekalą ne iš sveikos mitybos plano. Ne visada lieka laiko apgalvoti visos dienos meniu“, – pasakojo atlikėja, kalbinta apie savo mitybos įpročius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš ryto atsikėlusi N. Pareigytė-Rukaitienė išgeria šilto vandens stiklinę su citrina, obuolių actu. Žinoma moteris nevalgo bulvių, ryžių, batono, kartais sau leidžia pasilepinti bandele. Nijolė stengiasi valgyti kuo daugiau daržovių ir neįsivaizduoja savo gyvenimo be mango vaisių.

Dainininkės maisto racione – obuoliai, riešutai, sėklos, lęšiai, bolivinė balanda, avinžirniai. Atlikėjos mitybą padiktuoja ir sezoniškumas. Žiemą ji valgo daug burokėlių, morkų, kopūstų. Atšilus orams gaminasi agurkų, pomidorų salotas. Be to, atlikėja jau keletą metų visai nevartoja alkoholio.

„Manau, kad per mažai geriau vandens. Gyvenime buvo toks periodas, kai išvis negalėjau gerti vandens, atrodė, kad per prievartą turiu tą daryti. Šis etapas praėjo, todėl dabar visur

su savimi nešuosi gertuvę. Kai pajaučiu, kad organizmas nebenori mėsos, atsisakau jos. Mieliau renkuosi žuvį, tačiau Lietuvoje sunku gauti kokybiškos žuvies. Norint gerai jaustis ir puikiai atrodyti, maistas yra labai svarbu. Stengiuosi pirkti sveikus produktus, negailiu pinigų kokybei“, – pasakojo N. Pareigytė-Rukaitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų