REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Deividas Alejūnas-Corsalis ir Karolis Talutis-Talaz  (nuotr. Manto Stankevičiaus)

Šią savaitę koncertinį turą Lietuvoje pradedanti hip hop grupė „8 Kambarys“ pristato intriguojančią premjerą „Šių dienų herojus“. Jautriais dainų tekstais garsėjantis duetas šįkart sumaniai apžaidžia dviejų įsimylėjėlių istoriją tarp realybės ir virtualaus pasaulio.

9

Šią savaitę koncertinį turą Lietuvoje pradedanti hip hop grupė „8 Kambarys“ pristato intriguojančią premjerą „Šių dienų herojus“. Jautriais dainų tekstais garsėjantis duetas šįkart sumaniai apžaidžia dviejų įsimylėjėlių istoriją tarp realybės ir virtualaus pasaulio.

REKLAMA

Pasak Deivido Alejūno-Corsalio ir Karolio Talučio-Talo, atsiradus išmaniosioms technologijoms – realybėje žmonės pradėjo tolti vieni nuo kitų. Tai ir paskatino juos sukurti naują dainą, rašoma pranešime spaudai.

„Premjeros herojai priešinasi šių dienų meilės ideologijai. Šiuolaikinių technologijų pasaulyje, kur visi mato savo ekranus – jie mato vienas kitą. Tai pora, kuri nepavaldi diktuojamoms tendencijoms. Jie padarys viską, kad dingų iš dirbtinių šypsenų karnavalo“, – sako D. Alejūnas.

Atlikėjas prisipažįsta, kad rašydamas kūrinį galvojo apie asmeninius santykius. Jis vis dažniau „pagaudavo“ save dalinantis kuo nors linksmu viešai, užuot tai nusiuntus savo merginai ir kartu pasijuokus su ja.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis net nesusimąsto, kaip dažnai akimirkos žavesį užgožia galvojimas apie kitus. Vietoje akimirkų kolekcionavimo su mylimu žmogumi, jie renka gražiausias bendras nuotraukas socialiniams tinklams. Keliaudami pozuoja ne asmeninio albumo nuotraukoms, o galvodami apie kitų žmonių sudominimą. K. Talutis pastebi, kad noras būti tobuliems, į kasdienybę įnešė labai daug netikrumo.

REKLAMA

„Visi viską rodo, ką valgo, kas vyksta jų gyvenime. Viską bando parodyti gražiu kampu ir su laiku tai nusibosta. Viskas kartojasi ir tas maistas jau baigia atšalti, kol parašysi „postą“. Valgyk, džiaukis kol gali. Kam keliauti ir į viską žiūrėti pro telefono ekraną? Tai jau darosi nesveika“, – apie masinį įsitraukimą į socialinius tinklus kalba K. Talutis. Anot jo, kiekvienas žmogus privalo turėti laiko sau.

Tačiau taip pat pripažįsta, kad šiuolaikinės technologijos palengvina gyvenimą ir su jomis pačiomis nėra nieko blogo. Blogis atsiranda, kai nebepakeliame akių nuo ekrano vairuodami, bendraudami. Daina „Šių laikų herojus“ ir pasakoja ne apie kokį nors labai ypatingą žmogų visuomenėje. O tiesiog apie vaikiną, kuris ištraukia savo antrą pusę iš virtualios realybės ir parodo jai ryškias gyvenimo spalvas. Grupės nariai neabejoja, kad tokiu herojumi gali būti kiekvienas. Tereikia daugiau skirti dėmesio artimiesiems, o ne socialiniams tinklams.

REKLAMA
REKLAMA

Visa naujos dainos linija sukasi aplink tai, kaip žmonės vieni kitiems daro įtaką. O socialiniai tinklai tampa rimtu išbandymu ne tik santykiams, bet ir kiekvieno savivertei. Vieni virtualioje erdvėje randa įkvėpimą, o kitiems pagražinta realybė kaip tik išryškina jų kompleksus.

„Negaliu sakyti, kad žmonės per daug ar per mažai idealizuoja vieni kitus. Toks dalykas yra gerai sveikame lygyje. Jei matant gerą pavyzdį lengviau siekti tikslų – valio. Bet juk neužtenka tik žiūrėti į kitus, svarbiausia – nesėdėti vietoje. Tada ir svajonės arčiau“, – įsitikinęs D. Alejūnas. Pasak jo, norint atrasti balansą, privalu kiekvieną dieną žiūrėti į veidrodį ir savęs klausti: ką aš padariau ir ką dar padarysiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtent toks požiūris ir padėjo „8 Kambariui“ priartėti prie norimų tikslų muzikinėje karjeroje. Nors grupės nariai tikina, kad dar viskas prieš akis – jau dabar jų kiekviena premjera sulaukia vis daugiau susidomėjimo. D. Alejūnas ir K. Talutis prisipažįsta, kad savo dainose jie mėgsta neduoti pilno atsakymo. Taip klausytojas skatinamas įjungti vaizduotę ir kiekviename kūrinyje atrasti save. Net ir klausant tą pačią dainą kelis ar keliolika kartų, kiekvieną kartą joje galima atrasti ką nors naujo.

Premjera „Šių dienų herojus“ kartu su kitomis „8 Kambario“ dainomis nuskambės jau šį šeštadienį, balandžio 13 d., menų fabrike „Loftas“. Čia sostinėje įsibėgės grupės koncertinis turas „Defektas“, kuris vėliau balandžio 20 d. persikels į Klaipėdą ir balandžio 27 d. pasibaigs Kaune.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų