REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
Garsenybės prakalbo apie Vėlines (tv3.lt fotomontažas)

Lietuvoje ilgus metus įsigalėjusi tradicija, kad rudens pabaigoje skiriamas ypatingas dėmesys mirusiems artimiesiems. Ne tik tvarkomi kapai ir degamos žvakės, bet taip pat tai yra simbolinis rimties, susikaupimo metas. tv3.lt pasiteiravo garsenybių, kaip jos mini šią dieną ir ar turi kokių nors šeimos tradicijų.

35

Lietuvoje ilgus metus įsigalėjusi tradicija, kad rudens pabaigoje skiriamas ypatingas dėmesys mirusiems artimiesiems. Ne tik tvarkomi kapai ir degamos žvakės, bet taip pat tai yra simbolinis rimties, susikaupimo metas. tv3.lt pasiteiravo garsenybių, kaip jos mini šią dieną ir ar turi kokių nors šeimos tradicijų.

REKLAMA

Klaipėdoje gyvenantis garsios vyrų grupės „Bavarija“ vokalistas, dainininkas Vilius Tarasovas minėjo, jog šiai dienai jie su šeima ruošiasi iš anksto.

„Ant kapinių jau buvome diena anksčiau, norėjome išvengti spūsčių, beveik kiekvienais metais taip darome. Visus apvažiavome, aplankėme, belieka šiandien sėsti tik prie pietų stalo“, – pasakojo žinomas vyras.

Vilius pridūrė, jog šiai dienai ypatingos reikšmės neteikia – jie su šeima, kaip ir dauguma, aplanko kapus, uždega žvakutes. „Aišku, reikėtų kapinėse apsilankyti ir dažniau, tačiau ne visuomet pavyksta. Per metus jas aplankome kelis kartus“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Helovino V. Tarasovo šeima taip pat nesureikšmina. Atlikėjas minėjo, jog jo ir Violetos dukra Gabrielė dalyvavo šventėje mokykloje: „Gabrielė ir grimavosi, ir plaukus dažė... Ji buvo Trečiadienė iš filmo „Adamsų šeimynėlė“, – sakė V. Tarasovas.

REKLAMA

Laiką leis su širdies draugu

Vizažistė, merginų grupės „Kristal“ vokalistė Kristina Ivanova minėjo, jog dažnai Vėlinių negalėdavo paminėti dėl įtempto koncertų grafiko, tačiau šie metai – kitokie.

„Mes visuomet sutvarkome kapus, kaip dauguma daro, o šiemet per Vėlines nedirbu, todėl su mylimuoju keliausime po kapines“, – sakė ji.

Kristina taip pat, kaip ir Vilius, kapinėse nesilanko labai dažnai. „Lankomės ant kapų per tam tikras šventes, stengiuosi jų nepraleisti, šiuo metu, iš mano pusės, nėra labai artimų žmonių, kurie mirę, tačiau bet kokiu atveju buvome su sese auklėtos senelių, tėvų, kad reikia tvarkyti kapines. Turime vienas labai senas kapines, kur būna daug darbo, reikia nuplauti ir kryžius“, – pasakojo K. Ivanova.

REKLAMA
REKLAMA

Žymi vizažistė, grožio salono „Kristina“ savininkė pridūrė, jog ši diena jai ir jos šeimai – ypatinga.

„Man tai kartu ir ramybės, ir susikaupimo šventė. Šiandien svarbu prisiminti savo artimuosius, aplankyti jų kapus, uždegti žvakutę. Tų liepsnelių gausa sukuria labai magišką emociją, prisimeni savo artimą, apie jį pagalvoji, kaip ir per Kūčias“, – sakė vizažistė.

Helovino šiemet Kristina taip pat nusprendė nešvęsti – kiek anksčiau ji su grupės „Kristal“ merginomis sudalyvavo Helovino fotosesijoje, kur virto deimantais puoštomis skeletonėmis.

Kapinėse neapsilankys

Sūnų Bernardą ir dukrą Barborą auginanti dainininkė Ineta Puzaraitė-Žvagulienė šiemet ant kapinių nevyks. Pasak moters, šią tradiciją teks atidėti kitiems metams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visada, kiekvienais metais, mes važiuodavome iš anksto tvarkyti kapus, o per Vėlines ir su seneliais, ir su tėvais važiuodavome į kapines. Šiemet nepavyks nuvykti, nes su dviem vaikais yra ganėtinai sudėtinga. Kol mano artimiausi žmonės yra gyvi, todėl mama šiemet sutvarkys viską viena“, – sakė ji.

Tiesa, Ineta minėjo, jog kapinėse ji apsilanko tik kelis kartus per metus. Taip yra dėl to, jog reikia įveikti nemažą atstumą – jos artimųjų kapai yra Dzūkijoje ir Marijampolės rajone.

Ineta taip pat pridūrė, jog ši diena jai asocijuojasi su pagarbos atidavimu, prisiminimais, rimtimi. „Man ši diena kur kas labiau siejasi su Vėlinėmis, o ne su Helovinu, kaip kitiems. Pati anksčiau jas organizuodavau, švęsdavome, būdavo smagu ir linksma. Požiūris su metais keičiasi, labiau norėdavosi vakarėlių, o dabar tik su šeima“, – teigė Ineta, kuri kaip ir kitos garsenybės –  V. Tarasovas ir K. Ivanova – nešventė Helovino. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų