REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Jessa O‘Brien (nuotr. Instagram)

Garsi tinklaraštininkė, žinoma dėl viešai demonstruojamų, tačiau subtilių nuogų fotografijų, teigia, jog jai nepatinka būti lieknai ir pasakoja apie tai, kad tokios moterys kaip ji kasdien sulaukia užgaulių jų kūnus kritikuojančių komentarų.

17

Garsi tinklaraštininkė, žinoma dėl viešai demonstruojamų, tačiau subtilių nuogų fotografijų, teigia, jog jai nepatinka būti lieknai ir pasakoja apie tai, kad tokios moterys kaip ji kasdien sulaukia užgaulių jų kūnus kritikuojančių komentarų.

REKLAMA

Australijoje gyvenanti Jessa O‘Brien (28 m.) pateikė išties nemalonius kūno kritikavimo pavyzdžius.

„Jei atrodyčiau kaip ji, taip pat pozuočiau nuoga“, - rašė vienas internautas.

„Tai aišku, kad ji patogiau jaučiasi būdama nuoga. Juk ji liekna“, - teigė kitas.

Jessa pridūrė, kad net tada, kai pasiskundė, jog jai nuolatos šalta, jai buvo liepta daugiau valgyti.

Palyginimui, plius dydžio modeliai kasdien sulaukia užgauliojimų ir grasinimų mirtimi. Britų modelis, gyvenantis tarp Londono ir Niujorko, Iskra Lawrence (25 m.) atskleidė esanti pravardžiuojama stora karve ir šlykščia moterimi. Kai kurie internautai, vien už tai, kad mergina dalinasi fotografijomis, grasina jai susidorojimu.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Jessa skundžiasi atsidūrusi iškreipto dvigubo standarto epicentre. Mergina tapo savimi nepasitikinti, ji ėmė kompleksuoti dėl savo išvaizdos.

„Kaip visuomenė, mes buvome mokomi, kad nėra mandagu apkūnius žmones vadinti storais, todėl, nenorėdami jų įžeisti, to nedarėme. Net jei draugų būryje yra pilnesnio kūno sudėjimo žmonių, vengiame apie tai kalbėti arba tai darome labai atsargiai. Kai kurie mūsų šį žodį naudojame norėdami įžeisti, kadangi ilgą laiką buvo manoma, jog storas žmogus yra nepatrauklus. Iš kitos pusės, dažnai susiduriu su žmonėmis, kurie be jokio vargo kritikuoja mano išvaizdą, pabrėžia, jog esu liekna“, - pasakojo ji. „Dar vienas pavyzdys. Skundžiuosi, jog man nuolatos būna šalta, todėl vis dažniau girdžiu, kaip kiti žmonės man liepia priaugti šiek tiek svorio. Įsivaizduokite, jei kam nors pasakyčiau, kad jie, norėdami tiek daug nebeprakaituoti, turėtų sulieknėti. Tai dvi skirtingos istorijos, tačiau tokia ta realybė. Šis dvigubas standartas mane privertė jausti lieknos merginos kompleksą.“

REKLAMA

Pavadinsi lieknu - įžeisi

Modelis teigia, jog manymas, kad lieknas žmogus yra patrauklus, ypač pramogų pasaulyje, mados industrijoje, yra pats blogiausias dalykas, be to, prie to labai prisideda ir drabužių dizaineriai ir įvairios aprangos parduotuvės.

Nors daugeliui žodis „lieknas“ yra susijęs su tikslais, grožiu, žodis „storas“ siejamas su negatyviais dalykais, kartais jis net laikomas įžeidžiančiu.

Jessa tikina, kad lieknumas buvo tiek ilgai garbinamas, jog dabar šis aspektas nebėra laikomas įžeidžiančius ar netinkamu, tačiau tai netiesa.

Mergina taip pat pabrėžė, kad teigiamą požiūrį į kūną skatinančios kampanijos liepia didžiuotis visomis kūno formomis, ne tik lieknomis, kurias daugelis yra įpratę matyti reklaminiuose plakatuose ir žurnaluose. Padidėjęs šių kampanijų skaičius rodo, jog apkūnios moterys pradeda būti pastebimos mados pasaulyje, į jas atkreipia dėmesį ir filmų kūrėjai, tačiau to nepakanka. Atlikus tyrimus paaiškėjo, jog apkūnūs žmonės vis dar yra diskriminuojami, manoma, jog tokie asmenys turi mažesnę tikimybę būti įdarbinti ar paaukštinti pareigose, vesti ar ištekėti, be to, jie dažniau tampa ir patyčių aukomis.

Tačiau šis Jessos valdomas tinklaraštis niekina šį disbalansą ir teigia, jog mes negalime ignoruoti šių dvigubų standartų.

Jessa garsia tapo dėka savo „Instagram“ paskyros „The Nude Blogger“, kuomet, dėl ten platinamų nuogų fotografijų, jos anketa buvo užblokuota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų