REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
Jogailos Morkūno ir Indrės Kavaliauskaitės vestuvės (nuotr. Eimanto Genio)

Televizijos laidų vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė socialiniame tinkle „Facebook“ su savo bičiuliais ir sekėjais pasidalijo jautria žinute.

49

Televizijos laidų vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė socialiniame tinkle „Facebook“ su savo bičiuliais ir sekėjais pasidalijo jautria žinute.

REKLAMA

Pernai už renginių organizatoriaus Jogailos Morkūno ištekėjusi ir prieš keturis mėnesius dukters Marijos susilaukusi moteris neužsiliūliavo savo šeimos idilėje. Indrės širdį suvirpino kitos, netikėtų sunkumų užkluptos jaunos šeimos istorija.

Prašydama pagalbos jiems ji kreipėsi į visus savo draugus ir tiesiog geros valios žmones:

„Dar neseniai du laimingi žmonės dalinosi džiugia žinute apie dvynukų gimimą – Julius ir Aistė buvo ilgai lauktas stebuklas... Tačiau gegužės mėnesį eilinės medikų patikros metu per vieną dieną šių žmonių pasaulis apsivertė aukštyn kojom...

Diagnozės šokiravo: paaiškėjo, kad abu vaikai visiškai negirdi ir abiems reikės klausos implantų, tačiau antroji žinia privertė pamiršti šį šoką. Aistei nustatytas retas akies vėžys – retinoblastoma.

Deja, bet vaikų akies vėžio gydymas Lietuvoje neįmanomas ir jau prieš savaitę ši šeima grįžo po pirmos chemoterapijos procedūros Šveicarijoje. Procedūra praėjo sėkmingai, tačiau prieš akis laukia dar ilgas gydymo kelias ir teks kas mėnesį skristi į Lozaną, kur yra klinika, chemoterapijai ir lazerio procedūroms, kurios turėtų sustabdyti sparčiai progresuojantį auglį. Šiuo metu gydytojai planuoja, kad gydymas gali užtrukti metus, o gal ir dvejus, tačiau nuteikia optimistiškai, kad 95 proc. vaikų čia yra išgydomi.

Sveikatos ministerija patvirtino, kad toks gydymas būtinas, norint išsaugoti mažosios mergaitės gyvybę ir akytę, ir patvirtino gydymo finansavimą vieneriems metams, tačiau visi kelionės kaštai, deja, nėra kompensuojami ir šie žmonės supranta, kad savomis lėšomis niekaip nesugebės atlaikyti tų metų, nes kiekviena kelionė su skrydžiais, traukiniais, nakvynėmis ir pan. kainuoja papildomai apie 1500-2000 Eur. O jų bus daug... Metams reikia apie 18000-24000 Eur. Be abejo, jie ir patys daro ką gali, bet vis tiek dar trūksta apie 10000 Eur.

Todėl šios gražios šeimos vardu kreipiuosi į visus draugus, pažįstamus, kolegas ir tiesiog gerus žmones, prašydama pagalbos ir finansinės paramos, kad galėtume padėti tęsti mažosios Aistės gydymą. Kiekviena auka yra labai svarbi ir vertinga, ir iš anksto dėkoju visiems, kurie galės prisidėti. Paramą renkame per „Mamų unijos“ fondą, kuriam pervedant pinigus reikia nurodyti paskirtį – Aistei Jurgaitytei arba galima pervesti ir į mūsų specialią asmeninę sąskaitą.

Nelikite abejingi, žingau, kad neretai pasitaiko ir apsišaukėliškų žinučių, bet jūs galite susisiekti su šia šeima asmeniškai. Pasidalinkite žinute, net ir mažiausia pagalba yra svarbi.“

Daugiau sužinoti apie mažąją Aistę ir prisidėti prie jos gydymo galite ČIA.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų