REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Virginija Kochanskytė (nuotr. Organizatorių)

UNICEF kartu su socialiai atsakinga televizija TV3 šiemet jau penktą kartą surengė gerumo misiją. Jubiliejinę iniciatyvą vainikuojantis grandiozinis renginys – UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ tiesioginiame TV3 eteryje – jau spalio 31 dieną, šeštadienį, 19.30 val. UNICEF projektą „Už kiekvieną vaiką“ globoja J. E. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

20

UNICEF kartu su socialiai atsakinga televizija TV3 šiemet jau penktą kartą surengė gerumo misiją. Jubiliejinę iniciatyvą vainikuojantis grandiozinis renginys – UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ tiesioginiame TV3 eteryje – jau spalio 31 dieną, šeštadienį, 19.30 val. UNICEF projektą „Už kiekvieną vaiką“ globoja J. E. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Širdis paliečiančios istorijos – iš M. Vitulskio ir V. Kochanskytės lūpų

Grandiozinio šou metu visa Lietuva galės išvysti dar niekur nerodytas širdį spaudžiančias Mozambiko vaikų ir šeimų istorijas, perteiktas per misijos dalyvių – dainininko Merūno Vitulskio ir UNICEF gerumo ambasadorės, aktorės Virginijos Kochanskytės – potyrius. Bus parodytos sukrečiančios istorijos – nuo vaikų, negalinčių pravirkti iki gyvybę vaikui išgelbėjusio močiutės pieno, nuo aštuonmečio našlaičio, kuriam teko tapti tėvu iki mums nesuvokiamų gyvenimo sąlygų, kai galima persivalgyti vos nuo 10 riešutų.

REKLAMA

„Potyriai iš misijos vis dar gyvi. Ir nemanau, kad kada nors jie užsimirš. Tai, kaip gyvena Mozambiko gyventojai – didžiulė tragedija. Kitaip to nepavadinsi“, – sakė M. Vitulskis vis dar gyvenantis misijos įspūdžiais.

UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ tiesioginės transliacijos metu Lietuvos gyventojai bus kviečiami aukoti: net ir keli eurai gali padėti išgelbėti Mozambiko vaikų gyvybes. Išskirtiniame paramos koncerte kilnią iniciatyvą palaikys žinomiausi Lietuvos ir net užsienio dainininkai. M. Linkytės debiutas televizijoje su milžiniško populiarumo sulaukusia daina.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio organizatoriai visų perliukų iš karto neatskleidžia, tačiau jau tapo aišku, kad pirmą kartą televizijos eteryje nuskambės bene populiariausias lietuviškas kūrinys tarptautinėje erdvėje – Monikos Linkytės atliekama daina „Po dangum“.

Ramią, melodingą dainą, kuriai muziką bei žodžius kūrė Leon Somov & Jazzu, nuo pirmųjų vasaros dienų vien internete išgirdo kone 6 milijonai melomanų ir skaičius tik auga. Daugelis besimėgaujančių kūriniu teigė nepažinę „Eurovizijos“ dalyvės balso, kuris šįkart skamba kitaip, neįprastai. „Po dangum“ sukėlė nemažai diskusijų apie tai, kad kaip tik tokio tipo dainą vertėjo siųsti į „Euroviziją“: gerbėjai įsitikinę, kad kūrinys galėjo įveikti laimėtojo hitą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomu, kad ir pačiai M. Linkytei „Po dangum“ siejasi su šiuo dainų konkursu. Ji šį kūrinį pirmąkart išgirdo būdama po naktiniu Austrijos dangaus skliautu. Tai dainai suteikė simbolinę prasmę. „Kai dalyvavau „Eurovizijoje“, mėgdavau išeiti pasivaikščioti ant viešbučio stogo. Vakarais pasiimdavau arbatos, pagalvę ir, klausydama muzikos, stebėdavau žvaigždes. Tokioje atmosferoje ausinėse pirmąkart ir suskambo Leono Somovo ir Jazzu kūrinys Man jis tuomet pasirodė ypatingas, artimas“, – pasakojo atlikėja pridurdama, jog kiekvienas muziką interpretuojame, per save perleidžiame skirtingai, todėl ir dainos įgauna įvairią prasmę.

REKLAMA

„Kiekvienas su tam tikru kūriniu sutapatiname savą pasakojimą: dainą kuriantis asmuo kartais turi omenyje visai kitokią istoriją nei tas, kuris jos klauso. Kiekvieną dainą pritaikome tam tikriems savo gyvenimo įvykiams: galbūt tuos įvykius esame matę iš šalies, kaip stebėtojai, galbūt – tai mums asmeniškai nutikę dalykai. Tokiu būdu kiekvienas pasisaviname muziką sau“, – paklausta apie „Po dangum“ interpretaciją svarstė M. Linkytė. Spalio 31 dieną, šeštadienį, 19.30 val. tiesioginiame TV3 eteryje UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ sieks atkreipti dėmesį į nepritekliuje gyvenančias Mozambiko šeimas bei našlaičius vaikus.

REKLAMA

Paaukoti Mozambiko vaikams galima jau dabar. UNICEF primena, kad skambindami trumpuoju numeriu 1891 (1,45 €), išgelbėsite vieno vaiko gyvybę, skambindami 1892 (2,90 €) – dviejų vaikų gyvybes. Daugiau paaukoti galima užsukus į internetinę svetainę www.unicef.lt

Į penktąją, jubiliejinę UNICEF ir TV3 misiją Mozambike vyko UNICEF Geros valios ambasadorė Virginija Kochanskytė ir dainininkas Merūnas Vitulskis.

Apie UNICEF

UNICEF yra daugiausiai vaikų gyvybių išgelbėjanti organizacija pasaulyje. UNICEF siekia užtikrinti kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie projektą „Už kiekvieną vaiką“

UNICEF projektą „Už kiekvieną vaiką“ globoja J. E. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Misija Mozambike – tai penktasis UNICEF ir TV3 bendradarbiavimo vaisius, skirtas pasaulio vaikams.

Jo kulminacija įvyks spalio 31 d. 19.30 val. TV3 tiesioginiame eteryje nuskambėsiančiame UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“. Vakaro metu žiūrovai išvys ne tik įsimintinas akimirkas iš M. Vitlulskio bei V.Kochanksytės viešnagės Mozambike, bet ir stebės Lietuvos ir užsienio žvaigždžių pasirodymus.

REKLAMA

Per ketverius metus UNICEF organizuojamose misijose: Kambodžoje, Siera Leonėje Tanzanijoje ir Haityje, dalyvavo tokie žinomi žmonės: dainininkas Marijus Mikutavičius, aktorė Jurgita Jurkutė – Širvaitė, olimpiniai vice čempionai kanojininkas Jevgenijus Šuklinas ir boksininkas Evaldas Petrauskas, žurnalistė, TV laidų vedėja Beata Nicholson, aktoriai Virginija Kochanskytė ir Giedrius Savickas, TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė, TV3 žinių vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų